Naprakész a pályázati dokumentáció

Kós Károly Szakközépiskola műhelyei

138

Soron kívüli városi tanácsülésen módosították ismételten a csíkszeredai Kós Károly Szakközépiskola három műhelyét is magában foglaló épület megvalósításához szükséges korábbi határozatokat, így készen áll a folytatáshoz szükséges 6,24 millió lejesre becsült beruházás dokumentációja.

Nem annak néz ki, aminek elképzelték. Újabb lépést tettek a változás felé Fotó: László F. Csaba

Csíkszereda taplocai városrészében, a Kós Károly Szakközépiskola szomszédságában 2007-ben kezdték el építeni a műhelyeknek helyet adó épületet. A kormánytámogatás azonban két évvel később elapadt, így az alapozás és a betonoszlopok megöntése után megakadt a munka. Uniós alapokból, a Regionális Operatív Programból lehetőség nyílt a beruházás folytatásának finanszírozására, ezért a városi tanács módosította tegnap a korábbi határozatait, naprakésszé téve a beavatkozási munkálatok jóváhagyási dokumentációját (DALI). A tervek szerint a 921 négyzetméteres földszinti épületben asztalos-, kőműves- és vízszerelőműhely, laboratórium, tanári szoba, öltöző és mosdó kap helyet. A megvalósítás becsült értéke 6,24 millió lej, és a műhelyek egy időben több mint hatvan főt – tanári és kisegítő személyzetet, diákot – tud befogadni.
Mint a határozattervezet mellékletében fogalmaznak, az integrált városfejlesztésben az oktatás korszerűsítése kiemelt feladat, ezért a Kós Károly Szakközépiskola műhelyeinek létrehozása elsőbbséget élvező projekt, mert a szakképzést elősegítő mostani műhelyek nem tesznek eleget a jelenkor elvárásainak.

Kovács Hont Imre

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek