Napközis csoport indulna

34

Napközis csoport indulhat a csík­rákosi Gyöngyvirág óvodában – tudtuk meg Pálosi Veroni­kától. Az intézmény vezetője szerint a hosszú programos csoportot a szülők kérésére indítaná el a következő tanévtől az intézmény, a napközi működéséhez szükséges feltételek adottak, most már csak a tanfelügyelőség jóváhagyására várnak.

A csíkrákosi Gyöngyvirág óvodában adottak a feltételek a napközis csoport elindításához, hiszen 2009-ben szintén a szülők kérésére már kiváltotta az intézmény vezetősége a hosszú programos csoport működéséhez az egészségügyi jóváhagyást.
– Az óvodaépület mérete megfelelő, az étkeztetést pedig úgy oldjuk meg, akárcsak a többi vidéki intézmény, kiszegődjük – mondta az igazgató.
Pálosi Veronika szerint a szülők eddigi szándéka azt mutatja, hogy a következő tanévtől a törvény által megszabott gyermeklétszámoknak megfelelően egy rövid és egy hosszú programos csoport indulhat Csíkrákoson.
– Jelenleg tizenhét gyermekről tudunk, akiknek a szülei igénylik a délutáni programot, öt szülő korábban azon tanakodott, hogy a madéfalvi intézménybe viszi át a kicsiket, amennyiben itt helyben nem megoldható a napközi működtetése. Nem szeretnénk, hogy a gyermekek elmenjenek a községből, ezért megpróbáljuk mindenkinek az igényét figyelembe venni és lehetőségeinkhez mérten teljesíteni – részletezte Pálosi.
Az igazgató szerint a napközis csoport elindításában a helyi önkormányzat is támogatja az intézményt, az étkeztetéshez szükséges konyhai edények vásárlásában például. Az óvoda vezetősége már a tanfelügyelőségen is letette a kérést, mellékelve a szülők aláírását, a megyei intézmény szóbeli ígéretet tett arra, hogy elindulhat az új csoport.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.