Napi vizsgálatokat javasolnak

Influenza

140

Múlt héten 20 százalékkal haladta meg a felső légúti megbetegedések száma a várt esetszámot, járványos jellege van az influenzaszezon kezdetének – értékelte közleményben az Egészségügyi Minisztérium.

A védőoltás a megelőzés egyik kulcsa. Nem késő beadatni Illusztráció

A szaktárca javaslata szerint a közösségekben, így például az iskolákban, óvodákban és az egészségügyi dolgozók körében naponta szűrővizsgálatot kell végezni és otthonmaradásra kell biztatni a felső légúti megbetegedés tüneteit mutatókat. Az egészségügyi tárca továbbá azt tanácsolja, keresse fel a háziorvosát az, akinek influenzára utaló tünetei vannak – például láz, elesettség, fejfájás, izomfájdalmak, felső légúti problémák – és ne menjen közösségbe. Ajánlott az egyszer használatos zsebkendőbe köhögni és tüsszögni, ha pedig nincs nálunk zsebkendő, akkor a könyökhajlatba.
Az influenza cseppfertőzéssel terjed, egy tüsszentés alkalmával közel 40 ezer apró nyálcsepp kerül a levegőbe, az influenzát okozó vírusok ezekhez tapadva még órákig lebegnek a levegőben – olvasható az Egészségkalauz.hu oldalon. A vírus terjedésének a megakadályozása érdekében gyakran kell kezet mosni, és is ajánlják a védőoltás beadatását.

R. Kiss Edit

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek