Nálunk már otthon van a falu a városban

Mit sem veszített népszerűségéből

246

Csíkszeredában ma már nagyon is otthon van a falu a városban, hiszen a hetedik alkalommal megtartott esemény mit sem veszített a népszerűségéből. A szombaton és vasárnap zajló, a vidéki életet bemutatni és megszerettetni hivatott esemény ezúttal is elsősorban a családokat vonzotta.

Csacsival barátkozó kisfiú. Testközelben a falu Fotó: László F. Csaba

Hentesek, sajtkészítők, pékek, kézművesek és természetesen mezőgazdálkodással foglalkozó gazdák biztosították idén is a tartalmas kikapcsolódást azoknak, akik az elmúlt hétvégén látogattak a Temesvári sugárút és Szív utcai volt kazánház közötti üres zöld területen kialakított, Falu a városban elnevezésű rendezvényre, amelyet a Hargita Megyei Fiatal Gazdák Egyesülete és a Pogány-havas Kistérségi Társulás közösen szervezett.

A csíkszeredaiak számára már ismerős, és más városokban is meghonosodott eseményen a felcsíki és alcsíki gazdák mellett gyergyószéki termelők portékáit is megismerhették az érdeklődők. Emellett természetesen megvolt a hagyományos puliszkafőzés, kenyérsütés, a bográcsban pedig babgulyás rotyogott, de a héjában főtt krumpli is jól fogyott.

A gyermekek számára az állatokkal való találkozás volt a legizgalmasabb, többen is elmondták lapunknak, hogy mennyire érdekesnek találják a különböző kiállított nyulakat, de népszerűek voltak a pónilovak és a szamár is. A bátrabbak lovagolhattak. Sokan felültek a helyszínen kiállított mezőgazdasági gépekre is. Ottjártunkkor sokan rajzoltak az erre kialakított sátorban is, nem messze onnan pedig a mezítlábas sétány kötötte le több gyermek figyelmét.

Az előző évekkel ellentétben, idén nem osztogattak karszalagot a bejáratnál. Amint Mihály Lászlótól, a rendezvény egyik szervezőjétől megtudtuk, az elmúlt években kiforrott a Falu a városban látogatói rétege, minden évben több mint 10 ezren vettek részt az eseményen, ezért idén már nem látták szükségét annak, hogy megszámolják a belépőket.

Haschi András főszervező, a fiatal gazdákat tömörítő egyesület vezetője a Hargita Népének pozitívan értékelte a hétvégi rendezvényt, idén is hozzávetőleg 12 ezer ember érdeklődött a Falu a városban iránt.
– Vasárnap sokkal többen voltak, mint szombaton, valószínűleg a jó időnek köszönhetően. Nagyon sok volt idén a gyermek, akiknek a nyulak, a kecskék, a bárányok és a lovak voltak a kedvenceik. Most úgy látjuk, hogy jövőre is biztosan megszervezzük a Falu a városbant – vetítette előre a főszervező.

Kovács Hont Imre

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek