Nagyszerű csíki győzelem

Közel kerültek a döntőhöz

150

Magabiztos sikert könyvelhetett el a Csíkszeredai Imperial Wet teremlabdarúgó-csapata a rájátszás második fordulójában a kupagyőztes Dunãrea Cãlãraºi ellen. A csíki alakulat ezzel nagy lépést tett a csoport megnyerése és egyben a döntő felé. A másik ágon az FK Székelyudvarhelynek nem jött össze a bravúr Déván.

Megérdemelt sikert könyvelt el az Imperial

Mindkét megyei csapat pályára lépett tegnap este a teremlabdarúgó-bajnokság rájátszásának második fordulójában. A Csíkszeredai Imperial Wet a Dunărea Călărași-t fogadta, míg a másik ágon az FK Székelyudvarhely a Dévai Autobergamo vendége volt.

Behúzott rangadó
Az alapszakaszgyőztes csíki csapat bemutatkozott a rájátszásban, hazai környezetben, méghozzá a friss kupagyőztes Dunărea Călărași ellen. A csíki alakulat célja a győzelem volt, amely három ponttal, illetve a két bónuszponttal hatalmas előnyre tehetett szert.
Ennek fényében jól kezdett az Imperial, már az első percekben mezőnyfölényt dolgozott ki. A gólra hat percet kellett várni, amikor egy gyorsan elvégzett szögletet követően egy távoli lövéssel Fl. Matei megszerezte a vezetést. A vendégek szép lassan mezőnyben felnőttek az Imperial mellé, majd az egyenlítést is elérték Galan révén. A hazaiak igyekeztek tempót váltani, és ez gólt hozott. Alvarót hagyták szabadon középen és újfent visszavette a vezetést. Rögtön a gól után Cr. Matei, majd Bondar és Ovszianyikov is kihagyta a maga ziccerét. Ezt Galan büntethette volna, de előbb ő is ziccert rontott, majd a 18. percben a tízméterest is Lopezbe rúgta.
A második félidőre teljes mértékben ellenfele fölé nőtt az Imperial. Ezt viszont megalapozta Alvaro nagyon gyors találata is a félidő elején. A folytatásban nagy csíki helyzetek maradtak ki szép sorjában. Újfent Cr. Matei, Bondar, Ovszianyikov és Rakics rontott ziccert, sőt Szőcs a kapufát is eltalálta. A 33. perc meghozta az áttörést: Ovszianyikov emelte át szépen a kapuson a labdát. A vendégek kockáztattak és lehozták a kapusukat, ám ez visszafelé sült el, Duque ezt rögtön góllal büntette. A folytatás is a hazaiakról szólt, akik két tízméterest is elhibáztak Alvaro és Rakics révén, de ez belefért, hiszen a győzelem nem volt veszélyben, csakúgy, mint egy utolsó percben kapott gól.

Kihagyott helyzetek
Az FK Székelyudvarhely a Dévai Autobergamo otthonába látogatott, ahol már az első percben hátrányba került, de egy perc múlva Hadnagy egyenlíteni tudott. Megvolt az esély a további gólokra is, de a helyzetek kimaradtak, míg a hazaiak előbb kapufát rúgtak, majd visszavették a vezetést.
A második játékrészben is remek volt az ütem, több ígéretes szituációt kidolgozott a Jakab Zoltán által felkészített FK. Mánya kétszer távoli bombát lőtt rá, majd Bálint passzolt Szőcsnek, egy védő tisztázott a gólvonalról. Sokkal élénkebb volt az FK, az egyenlítés viszont nem jött össze, túloldalt a semmiből érkezett az Autobergamo harmadik találata – ami részben a meccs sorsát is eldöntötte. Ekkor kockáztatnia kellett az FK-nak, és mezőnyjátékosra cserélték kapusukat. Nem jött be a húzás, gyorsan növelte előnyét a hazai gárda. A végeredmény csalóka, nem volt ekkora különbség a két együttes között.

Eredmények, rájátszás
I-es csoport: Csíkszeredai Imperial Wet – Dunărea Călărași 5–2 (2–1) /Fl. Matei (5.), Alvaro (12., 22.), Ovszianyikov (34.), Duque (34.), illetve Galan (10.), Tomescu (40.)/.
II-es csoport: Dévai Auto­bergamo – Futsal Klub Székely­udvarhely 6–1 (2–1) /Adrian Pânzaru (1.), Sergiu Tacot (13., 37.), Cristian Obadă (32.), Letra Ferreira (33.), Biró Attila (39.), illetve Hadnagy István (2.)/.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek