Nagyszebenben kezdenek

Sorsoltak az I. Ligában

347

A Hivatásos Labdarúgóliga (LPF), amely szervezi a román élvonalbeli bajnokságot, megtartotta a soron következő bajnoki idény sorsolását. Ezek alapján a múlt év újonca a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a jelenleg újoncként induló FC Hermanstadt ellen kezd. A bajnokság lebonyolítása marad, ám hogy hány csapat esik ki még nem lehet tudni.

Újonc ellen kezdenek a háromszékiek Fotó: Sepsi OSK

Nem változik a román labdarúgó-bajnokság első osztályának lebonyolítási rendszere a 2018/2019-es bajnoki idényben sem. A 14 egymással versengő alakulat egy oda-vissza kört játszik, majd az úgynevezett alapszakaszt követően az első hat helyezett a felsőházba, míg a többi nyolc csapat az alsóházba kerül. Utóbbi csoportosulás a kiesés elkerülése ellen fog játszani, ám jelen pillanatban nem tudni, hogy hány kieső lesz, vagy egyáltalán lesz-e. A Román Labdarúgó Szövetség elnöke, Răzvan Burleanu, ugyanis felvetette az ötletet, hogy 16 csapatosra kéne növelni az első osztály küzdelmeit a 2019/2020-as idénytől. Erre viszont rá kell bólintson a Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) is, amely az bajnokság lebonyolításáért felel.
Ugyanakkor a LPF székházában tegnap kisorsolták a soron következő bajnoki idény fordulóit. Ezek alapján a második élvonalbeli idényére készülő Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK az újonc FC Hermanstadt (Nagyszeben) ellen kezdi, idegenben, a bajnokságot július 20–23. között. A sepsiszentgyörgyi és a nagyszebeni alakulat között van hasonló vonás, ami a múltat illeti, hiszen a szebeniek is a harmadik ligából feljutva első évükben másodikok lettek a II. Ligában és részt vehetnek a legjobbak küzdelmeiben.
Első hazai meccsüket a második fordulóban rendezhetik a háromszékiek, amikor a CSU Cra­iovát fogadják.

Az első fordulók beosztása
1. forduló, július 20–23.: Astra Giurgiu – FCSB, CSU Craiova – Jászvásári Poli CSM, Nagyszebeni Hermannstadt – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, Kolozsvári CFR – FC Botoșani, FC Viitorul – Dunărea Călărași, Medgyesi Gaz Metan – Concordia Chiajna, Bukaresti Dinamo – FC Voluntari.
2. forduló, július 28–29.: Jászvásár – Astra Giurgiu, Sepsi OSK – CSU Craiova, FC Botoşani – Hermannstadt, Dunărea Călăraşi – Kolozsvári CFR, Concordia – Viitorul, FC Voluntari – Gaz Metan, FCSB – Dinamo.
3. forduló: Astra Giurgiu – Sepsi OSK, CSU Craiova – FC Botoşani, Hermannstadt – Du­nărea Călăraşi, Kolozsvári CFR – Concordia, Viitorul – FC Vo­lun­tari, Gaz Metan – Dinamo, FCSB – Jászvásár.
4. forduló: FC Botoşani – Astra, Dunărea Călăraşi – CSU Craiova, Concordia – Her­mann­stadt, FC Voluntari – Kolozsvári CFR, Dinamo – FC Viitorul, Sepsi OSK – Jászvásár, Gaz Me­tan – FCSB.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek