Nagyot küzdött az Inter – Történelmet írt az Imperial Wet

57

Hatalmas fegyvertényt hajtott végre a Csíkszeredai Imperial Wet teremlabdarúgó-csapata a Románia-kupa negyeddöntőjében, ahol ötgólos győzelmet aratott a Galaci United ellen és bejutott a sorozat final fourjába. A találkozó a második félidő elején dőlt el, amikor a csíki csapat két perc alatt három gólt szerzett, megtörve a Duna-partiakat. A nap másik meccsén a Gyergyószentmiklósi Inter hatalmasat küzdve, alaposan megizzasztotta a CSM Poli Iaşi-t, de nem sikerült továbblépnie.

Hatalmas bravúrt hajtott végre a csíki csapat Fotó: Pál Zoltán

Hazai pályán kellett megküzdjön a teremlabdarúgó Románia-kupa final fourjába jutásért a Csíkszeredai Imperial Wet, amely a tavalyi bajnoki ezüstérmes Galaci Unitedet fogadta ezért, míg a másik megyei csapat a Gyergyószentmiklósi Inter az FK Székelyudvarhelyt kiejtő CSM Poli Iași-t fogadta.

Hengereltek a csíkiak
A kilátogató mintegy 1000 néző pedig azt láthatta, hogy a második percben Alvaro egy szép kiugratás után Wellington lábai között elrúgta a labdát, megszerezve a csíki csapatnak a vezetést. A vendégek Lascu révén egy bődületes nagy kapufával válaszoltak, hogy előbb Birtalan, majd Duque nagyobb helyzeténél kapjanak a fejükhöz. A 10. percben jött az egyenlítés egy szép szabadrúgás-kombináció után. A folytatásban a hazai csapat igyekezett nyomást gyakorolni ellenfelére, amely viszont állta a sarat, és egy kemény szikrázó meccs alakult ki. Hét és fél perccel a félidő vége előtt már mindkét csapatnak megvolt az öt-öt szabálytalansága. Tízméteresre nem került sor, de hatosra igen, miután Sanchez büntetőt harcolt ki, amelyet Pinto lőtt be könyörtelenül. A félidő hátralevő perceiben a galaciak kitámadtak, igyekezték megzavarni az Imperial labdakihozatalait, de helyzetig nem igazán jutottak.
A második húsz perc is hasonlóan kezdődött, miként az első befejeződött. Két perc leforgása alatt viszont az Imperial lerendezte a meccset. Sanchez egy Pazar szemet gyönyörködtető találattal, majd egy távoli bombával vette ki a részét, hogy őt Pinto kövesse a gólgyártásban. Négy gól volt a csapatok között, és ezzel eldőlt a meccs. A galaciak innentől kezdve vészkapus-taktikára váltottak, amely visszafelé sült el. Pinto és Alvaro újfent betalált, igaz közte Burdujel is a csíkiaknak, de ez már nem osztott, nem szorzott. Az Imperial Wet történelmet írva, hatalmas bravúrt hajtott végre és bejutott a sorozat final fourjába.

Megizzasztották Iaşi-t
A második ligában pallérozódó Gyergyószentmiklósi Inter azt a CSM Poli Iași-t fogadta, amely az előző körben hatalmas meglepetésre kiejtette az FK Székelyudvarhelyt. Az Inter nagyot küzdött, hogy megbosszulja az FK kiejtését, de csak meghúzogatni tudta az oroszlán bajszát. A félidőben 3–1-es vendégvezetést jelzett az eredményjelző, majd a folytatásban az Inter nagyot küzdött a továbbjutásért, de végül 4–3-as vereséget szenvedtek.
A további 2 párharcban Fortius Buzău – Temesvári Informatica, ill. Kolozsvári Clujana – Dévai Autobergamo meccseket rendeznek.

Románia-kupa, negyeddöntő
Csíkszeredai Imperial Wet – Galaci United 7–2 (2–1) /Alvaro (2., 37.), Pinto (14., 28., 31.), Sanchez (26., 27.), illetve Cires (10.), Burdujel (37.)/.
Az Imperial Wet felállítása: Rui Pedro (Dospinescu) – Birtalan, Pavel, Tankó, Dobri, Kurkó, Cezar Ribeiro, Duque, Nuno, Alvaro, Sanchez, Pinto, Balog.
Gyergyószentmiklósi Inter – CSM Poli Iași 3–4 (1–3).

Darvas Attila

A cikk a Hargita Népe március 5-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek