Nagyot harcolt a Sportklub

94

Elkezdte Erste Liga elődöntős szereplését a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata is, amely pénteken és szombaton a címvédő DVTK Jegesmedvék otthonában lépett pályára. Igazi playoff hokit láthattak az érdeklődők, és mindkét meccsen apróságok döntöttek a miskolciak javára.

Rantanen korcsolyával szerzett gólja döntött az első meccsről Fotó: Egyed Pictures

Úgy indult neki a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a címvédő DVTK Jegesmedvék elleni Erste Liga-elődöntő párharc első két idegenbeli meccsének, hogy lehetőleg minél kevesebbet hibázzanak, és ebből kiindulva megpróbálják elvenni a borsodiak pályaelőnyét.

Furcsa gól döntött
Az első meccsbe keményen állt bele mindkét alakulat, már az első percektől kezdve igazi brusztolós, de egyben színvonalas játékot produkáltak a felek. Ennek ellenére a hátsó alakzatok hibáiról szólt ez a mérkőzés. A vezetést a hazaiak szerezték meg, majd Szcsasztlivij szinte holt szögből mattolta Adorjánt. Alig hét másodperc múlva egy eladott korongból máris visszavette a vezetést a DVTK. A gól megfogta a csíkiakat, akik nehezen jöttek ki a szorításból, de amikor ez sikerült, újabb gólt kaptak. A második felvonás pedig rémálomszerűen indult: előbb emberelőnyből kaptak gólt, majd Magosi duplájával már négy volt közte. Onodi helyett pedig érkezett Ruczuj. A Sportklub innentől kezdve sokkal jobban odafigyelt a védekezésre és igyekezett a miskolci hibákat kihasználni. És jött is a feltámadás. Előbb Fodor, majd Taratuhin és végül Valchar góljaival újból mínusz egy volt a csapatok között. Az utolsó felvonásra is maradt a nyílt sisakos meccs, őrülten hajtott mindkét csapat, hogy végül Bíró Tamás emberelőnyből egyenlítsen. Hatalmas meglepetésre a hajtás ekkor sem hagyott alább, mindkét csapat a győzelemre játszott, mígnem Rantanen alig kevesebb mint két perccel a rendes játékidő végének lejárta előtt egy kipattanó korongra ráfékezzen, amely Ruczuj lábai között a hálóban kötött ki. Az igencsak érdekes helyzetet a játékvezetők hosszasan vizsgálták, majd megadták a gólt, amelyről minden bizonnyal sokat fognak még beszélni. Ez a találat viszont perdöntőnek minősült a végeredményt illetően.

Kihasznált hibák
A második meccsre mindkét csapat sokkal jobban összeszedte magát, ami a védekezést – még akkor is, ha a Sportklub védelmének oszlopa, Papp kéztörés miatt már nem játszott – illeti. Ennek ellenére élvezetes, kőkemény és legalább annyira színvonalasa volt a találkozó, mint az első. Az első felvonás ugyan csak helyzeteket hozott, közte egy Fabus-szólót, de a másodikban már potyogtak a gólok. A sort Taratuhin kezdte, majd Rantanen, illetve Hajós góljaival már a DVTK vezetett, hogy ezt Fabus nullázza le. Az utolsó felvonásra egy elszántabb és fizikálisan erősebb Miskolc korcsolyázott ki, amely lassan-lassan felőrölte ellenfelét, majd két védelmi hibát kihasználva behúzta a második meccset is.
A Sportklub mindkét mérkőzésen nagyot játszott, és kedden, illetve szerdán a hazai közönség segítségével megpróbálhatja legyőzni a DVTK-t. A mutatott játék alapján nem is olyan lehetetlen, miként azt előre sokan gondolnák.

[box type=”shadow” ]Erste Liga, elődöntő

1. meccs: MAC Budapest – Brassói Corona 4–0 (0–0, 1–0, 3–0) /Brown (35.), Somogyi (41., 42.), Orban (55.).
2. meccs: MAC Budapest – Brassói Corona 5–3 (0–1, 2–2, 3–0) /Somogyi (36., 39.), Pozsgai (41.), Dudas (58.), Klempa (60.), illetve Mihály Á. (4., 24., 28.)/.
A párharc második mérkőzését tegnap este lapzárta után rendezték Brassóban, míg a negyedikre ma 18.30 órától kerül sor.

1. meccs: DVTK Jegesmedvék – Csíkszeredai Sportklub 6–5 (3–1, 2–3, 1–1) /Magosi (4., 24.), Ritó (6.), Galanisz (19., 21.), Rantanen (58.), illetve Szcsasztlivij (6.), Fodor (25.), Taratuhin (28.), Valchar (35.), Bíró T. (49.)/.
2. meccs: DVTK Jegesmedvék – Csíkszeredai Sportklub 4–2 (0–0, 2–2, 2–0) /Rantanen (23.), Hajós (32.), Miskolczi (47.), Magosi (52.), illetve Taratukhin (21.), Fabus (34)/.
A 3. és 4. mérkőzést Csíkszeredában rendezik kedden és szerdán egyaránt 19 órától.
A párharc állása: 2–0 a DVTK javára. [/box]

Darvas Attila

A cikk a Hargita Népe március 12-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek