Nagyot botlott az FK

53

Esélyeshez méltóan tudta le resicabányai kiszállását a Csíkszeredai Imperial Wet teremlabdarúgó-csapata, amely győzelemmel kezdte meg a „tavaszi idény”. Az FK Székelyudvarhely hazai pályán viszont nagy pofonba szaladt bele a Déva elleni rangadón.

Tankóék idegenben sem adtak esélyt Resicabányának Fotó: Pál Zoltán / Archív

Elkezdte tavaszi idényét a Csíkszeredai Imperial Wet teremlabdarúgó-csapata a román első osztályban, amely 15. játéknapján a Resicabányai Muncitorul vendége volt. A hazaiak ugyan egy ellentámadásból megszerezték a vezetést a harmadik percben, de sok esélyük nem maradt. A csíkiak előbb egyenlítettek, majd Alvaro duplájával hamar megnyugtató kétgólos előnyre tettek szert, hogy a félidőt végül 5–2-re húzzák be. A forgatókönyv a második felvonásra sem változott. A vége 10–4 lett az Imperial javára, amely készülhet a soron következő Galaci United elleni Románia-kupa negyeddöntős meccsére.
Az FK Székelyudvarhely saját közönsége előtt rangadóval kezdte a szezont, méghozzá a Dévai Autobergamo ellen. Hazai helyzetekkel indult a mérkőzés, az előnyt a 8. percben szerezte meg a Jakab Zoltán által irányított udvarhelyi gárda, szögletet követően Szőcs László bombája a hálóban kötött ki. Ahogy számítani lehetett, a válasz az volt, hogy nagyobb fokozatra kapcsolt az ellenlábas. Az FK kapusa, Andrei Grigoraș a megszokott biztonságot nyújtotta, nagy védéseket bemutatva tartotta az FK-vezetést. A Déva a játékrész második felében már a vészkapusos taktikát alkalmazta. Nem nagy sikerrel. Már úgy festett, megmarad az előny a pihenőre, két másodperccel a dudaszó előtt azonban kiegyenlítettek.
A második félidő elején folytatódott az ádáz küzdelem. Egy perc leforgása alatt azonban kétszer vette be a Grigoraș kapuját a címvédő, így nem csupán megfordította az állást, hanem kétgólosra növelte a vezetést. A vészkapusos szituációval az FK is megpróbálkozott, egy hibát követően az üres kapuba ívelte a játékszert az Autobergamo. Ez meg is pecsételte a végső győztes kilétét és a dévaiak további három gólt szerezve nagyon magabiztos sikert könyvelhettek el.
Eredmények: Resicabányai Muncitorul – Csíkszeredai Im­perial Wet 4–10 (2–5), FK Székelyudvarhely – Dévai Autobergamo 1–7 (1–1).

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek