Nagyon jól szerepeltek a csíki úszók a rövidpályás országos bajnokságon: Korosztályukban elsők lettek

36

Erőss Nóra és Balog Henrietta korosztályelsőségekkel zárta
a rövidpályás úszók országos bajnokságát                                           Fotók: Pál Zoltána

Két csíkszeredai úszó is korosztályában első helyen zárta a Csíki Csobbanóban tartott rövidpályás országos úszóbajnokságot. A viadal első napja nem volt botránymentes, a közösségi oldalát használta fel egy országos bajnok azért, hogy negatív hangulatot keltsen, amelyet egy hazai bulvárlap is közölt. Ennek ellenére a hazai szakszövetség vezetői elégedetten távoztak Csíkszeredából és szóbeli ígéret van arra, hogy jövőben is a Csíki Csobbanóban lesz a rövidpályás úszó-ob.

Második alkalommal adott otthont Csíkszereda a rövidpályás úszók országos bajnokságának, mi több, az ígéretek szerint a jövő évben is a Csíki Csobbanó lehet a pontvadászat helyszíne. A Román Úszó Szövetség vezetői ugyanis, akárcsak tavaly, az idén is nagyon elégedettek voltak a VSK Csíkszereda által szervezett eseménnyel, és elmondásuk szerint a 2020-as viadalt is szívesen látnák Csíkszeredában. Pedig egy mondvacsinált botrány is beárnyékolhatta volna az elmúlt heti eseményt. Csütörtökön reggel az országos bajnokság megnyitója a román himnusszal kezdődött, ezt követően a székely himnusz is felcsendült a Csíki Csobbanóban. Pár perccel később Ştefan Ioan Gherghel a gesztushoz ironikusan gratulált a Román Úszó Szövetség vezetőinek közösségi oldalán, a nagybányai úszó nehezményezte, hogy végig kellett hallgatnia a székely himnuszt. A többszörös országos bajnok bejegyzését átvette egy román bulvárlap, ahol már az jelent meg, hogy a román himnuszt nem, csak a székelyt játszották le a szervezők az úszó-ob nyitányán.
– A székely himnusz a románt követte idén is, akárcsak a tavaly, mi több, így lesz ez jövőben is, ha a Csíki Csobbanóban tartják a rövidpályás úszók bajnokságát. A székely himnusz felcsendüléséről tudott a hazai szakszövetség vezetősége, mi több, bele is egyeztek ebbe. Ez nem jelentett tavaly gondot senkinek, idén sem, kivéve Gherghelt – nyilatkozta lapunknak Trandafir Norbert, a VSK Csíkszereda úszó szakosztályának vezetője, aki a verseny egyik főszervezője volt. Hozzátette, a szövetség vezetői elégedettségét az is nyugtázza, hogy ígéret van arra, jövőben is Csíkszeredában akarják megtartani a pontvadászatot.
A csíkszeredai úszás szempontjából is sikeresnek ítélte a viadalt Trandafir Norbert.
– Két sportolónk is kiváló teljesítménnyel zárta a viadalt, Erőss Nóra és Balog Henrietta jól szerepelt és mindketten elsőségekkel zártak korosztályukban – mondta a VSK edzője.
A 14 éves Erőss Nóra a 14–17 évesek között 50 méteres mellúszásban a harmadik, korcsoportjában a második helyen zárt, 100 méteres mellúszásban korosztályában hetedik, korcsoportjában negyedik lett, míg a 200 méteres mellúszást korosztályában a második, korcsoportjában az első helyen zárta. A 16 éves Balog Henrietta a 14–17 évesek között a 200 méteres hátúszásban a nyolcadik lett, ám korcsoportjában az első helyen zárt.
Az esemény első napján Csíkszeredában volt Gyurta Dániel, a magyarok olimpiai úszója kétórás magánbeszélgetésen vett részt a VSK Csíkszereda úszóival, ahol sportról, motivációról, egészséges táplálkozásról tartott előadást.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek