2021, január 26, kedd.
custom_html_banner1

Nagyobb önmérsékletre lett volna szükség

Mindkét fél részéről nagyobb önmérsékletre lett volna szükség a migránsválsággal és Magyarország kerítésépítési tervével kapcsolatos román–magyar vitában – jelentette ki Klaus Johannis államfő tegnapi sajtóértekezletén, Bukarestben.

Klaus Johannis: a menekült-kvóták nem jelentenek megoldást
Klaus Johannis: a menekült-kvóták nem jelentenek megoldást

Az ilyen vitákkal semmit sem lehet megoldani, ellenkezőleg, bonyolítják a két ország közötti viszonyt. Az a párbeszéd, amely lezajlott, nem illeszkedett a megszokott diplomáciai keretek közé – állapította meg az államfő.
Victor Ponta kormányfő az utóbbi hetekben ismételten éles szavakkal bírálta Magyarország bevándorlási politikáját, Európa szégyenének nevezve a budapesti döntéshozókat. A vádakat Szijjártó Péter minden alkalommal visszautasította. A külgazdasági és külügyminiszter szerint a kormányfő elveszítette önuralmát és egész Magyarországot megsértette.
– Románia be tudja fogadni a neki szánt menekülteket, de továbbra is azon az állásponton van, hogy az Európai Bizottság által megszabott kötelező kvóták nem jelentenek megoldást a kialakult helyzetre – mutatott rá Klaus Johannis államfő tegnapi sajtóértekezletén.

Előző cikkJégkorong BL
Következő cikkSinka Szabolcs világbajnok

Kapcsolódó cikkek:

14,357RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb