Nagykorú vetélkedő Csíkszentdomokoson

195

Május 30-án zajlott Csík­szent­domokoson a XVIII. Ne hagyjuk cserben az Éneket! című népdal- és gyermekdal-vetélkedő. Ebben az évben is sokan válaszoltak a szervezők meghívására, és az előző évekhez hasonlóan nagyon sok ügyes énekes rengeteg gyönyörű népdallal és gyermekdallal kápráztatta el a közönséget.
Szólóénekesek és 2-4 tagú kiscsoportok neveztek be a felcsíki falvakból. A gyermekek két korcsoportban versenyeztek, az énekeseket háromtagú zsűri értékelte.
Íme a jók legjobbjai:
Előkészítő–I–II. osztályosok, szó­ló­ének: I. díj Szabó Regina (II. osztály), II. Kristály Tamás (II. o.), III. Hajdú Bence (E. o.) és Benkő Csenge (E. o.), dicséret Dobos Sára (E. o.); csoportok: I. díj: II. B osztály – Csíkszentdomo­kos, II. E. o. – Csíkmadaras, III. I. B o. – Csík­szent­domokos, dicséret: E. A osztály – Csík­szentdomokos;
III– IV. osztályosok, szólóének: I. díj Fodor Szilvia (III. o.), II. Csíki Sára (III. A o.), III. Szabó Anna (IV. B o.), dicséret János Zsigmond (III. osztály); csoportok: I. díj III. A o. – Csíkszentdomokos, II. díj III. B o. – Csíkszentdomokos, III. díj III. o. – Csíkmadaras, dicséret IV. A o. – Csíkszentdomokos.
A vetélkedő kedves színfoltja volt a kézműves-tevékenység, ahol minden versenyző kisgyerek és tanítója elkészíthette az idei rendezvényen közösen tanult új dal kottáját és szövegét tartalmazó sünis emlékkártyát. A versenyről minden résztvevő emléklappal, egy közösen tanult, új gyermekdallal, saját maga készítette emlékkártyával és sok élménnyel, a nyertesek pedig oklevelekkel és értékes könyvjutalmakkal távoztak.
Ezúton is gratulálunk minden versenyzőnek, és kérjük őket, biztassanak másokat is, hogy ne hagyják cserben az éneket, mert énekelni szép és jó! És azt se feledjük, amit Sütő András mondott: „Ameddig egy nép énekel, messzire hallatszik a hangja.”

Szabó Gyöngyi tanítónő, Csíkszentdomokos

Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.
Támogatók: Com­muni­tas Alapítvány, Kistalentum Egyesület és Gáll-Com Centrum Kft.
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.