2021, január 28, csütörtök.
custom_html_banner1

Nagycsaládosoknak gyűjt a Rotary

Mindent adhatunk, amiről úgy gondoljuk, hogy szükség lehet egy többgyerekes családban – ezt mondta Váradi János, a gyűjtés kezdeményezője. Kezdetben kimondottan tartós élelmiszereket kértek, de az igényeknek megfelelően szélesítették a kört.

Pár éve a székelyudvarhelyi Rotary Klub az Élelmezés Világnapjára, illetve a Kenyér Világnapjára (mindkettő október 16-án van) reagálva indította el az adománygyűjtést, első körben Böjte Csaba gyermekotthonai számára. Tavaly viszont már a Szent József Nagycsaládosok Egyesületének gyűjtöttek, ezt a hagyományt követik idén is, az adakozók székelyudvarhelyi és udvarhelyszéki családoknak nyújthatnak a héten segítséget.

– Pakoljuk ki a szekrényt, nézzünk szét, és szedjünk össze mindent, ami ép, és jól szolgálhat ott, ahol több gyereket is nevelnek, kevés pénzből. A tartós élelmiszer mellett jól fog a ruhanemű, a cipő, játék, de a jelen helyzetben bizony a laptop, tablet is – mondta el kérdésünkre Váradi János, a Rotary Klub tagja.

Az adománygyűjtés a Székely­ud­varhelyi Vöröskereszt Szervezettel partnerségben zajlik, önkénteseik péntekig mindennap jelen vannak a két Merkúr Áruházban, pénteken pedig a Márton Áron téren várják a segítőkész emberek felajánlásait. Ugyancsak pénteken, 16 órakor a Kis Szent Teréz Plébánián át is adják az összegyűlt adományokat, amelyet a Nagycsaládosok Egyesülete juttat el a rászorulókhoz. Tavaly összesen 200 gyermeknek szereztek örömet – idézte fel Váradi János.

Kapcsolódó cikkek:

14,357RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb