Nagyarányú győzelem

Esélyt sem adott a Sportklub

80

Érvényesült a papírforma a jégkorong Románia-kupa nyitómérkőzésén, amelyen a Csíkszeredai Sportklub könnyedén intézte el a bukaresti „egyetemista” alakulatot. A csíki oldalon ott volt a kispadon az új kanadai szakember, míg a jégen az egyik frissen igazolt orosz is bemutatkozott.

Könnyedén intézték el a Sportult Fotó: László F. Csaba

Amint az várható volt, a Csíkszeredai Sportklub nagyarányú győzelemmel nyitotta meg a Csíkszeredában zajló Románia-kupa küzdelmeit. A kék-fehérek ellenfele a szerény képességű Bukaresti Sportul Studențesc volt, akiket 19–0-ra győztek le.
A kék-fehér alakulatban bemutatkozott az újdonsült igazolás, Nikita Reyn, aki egy góllal és három gólpasszal járult hozzá a sikerhez. Ugyanakkor a kispadon helyet foglalt az új edző, Don MacAdam is.
Szerda este további két mérkőzést rendeztek, ám a B csoportban – Brassói Corona – Galaci CSM és Sapientia U23 – Bukaresti Steaua – ám azok lapzárta után értek végtet.
Eredmény, Románia-kupa, A csoport: Csíkszeredai Sportklub – Bukaresti Sportul Studențesc 19–0 (7–0, 6–0, 6–0) /Rokaly Sz. (3., 9., 24.), Sulakov (5.), Bíró T. (7., 12., 44.), Casaneanu (10., 59.), Fodor (20., 33., 43.), Salló (29.), Sándor (32.), Flinta (32.), Egyed (34.), Részegh T. (45.), Rokaly N. (46.), Nikita (60.)/.

Winter Classic Udvarhelyen
A székelyudvarhelyi HokiSokk amatőr jégkorongcsapat idén december 22-én negyedik alkalommal rendezi meg a Winter Classic elnevezésű jégkorongtornát, ezúttal azonban társszervezők segítségével: a nemrég megalakult Székelyudvarhelyi Városi Sportklub, illetve a Székelyföldi Jégkorong Akadémia is szerepet vállalt az esemény megszervezésében.
Az adománygyűjtő jellegű esemény 2016-ban szervezett első kiadásakor megható pillanatoknak lehettek szemtanúi a kilátogató nézők, hiszen a szervezők pályára szólították a helyi jégkorongélet „nagy öregjeit”, ott volt Kovács Károly, Török István, Tarcsi András, Kedves Károly és sokan mások. Az akkori kedvezményezett a Közösségi Alapítvány Gyermekbarát Kórház elnevezésű programja volt, második alkalommal a nézők és a jégkorongozók soraiból gyűjtött adományokat az Orbán Alapítványnak volt lehetősége gyermekmosolyra váltani, a harmadik kiadás megszervezésekor pedig az éppen újraindult utánpótlás-nevelés támogatására fordítottuk az adományokat.
Az adománygyűjtő torna fény­pontja a profi karrier előszobájában tartózkodó U23-as fiatalok 16 órakor kezdődő viadala lesz. A Csíkszereda és Gyergyó­szentmiklós képviseletében pályára lépő ifjak egészen biztosan fordulatos, dinamikus, izgalmas jégkorongmérkőzésen mérik össze majd erejüket, játéktudásukat. A mérkőzés szüneteiben pedig a székelyudvarhelyi hokis kisgyerekek is szerepet vállalnak, ők fogják kergetni a korongot. A torna idei kedvezményezettje újra a fogyatékkal élők gondoskodásával foglalkozó Orbán Alapítvány lesz.

A további műsor
December 20. (csütörtök): Spor­tul Studențesc – Gyergyói HK (15.30), Brassó – Steaua (19), Sa­pientia U23 – CSM Galac (19.30, Csíkkarcfalva).
December 21. (péntek): Bukaresti Steaua – CSM Galac (15.30), Csíkszeredai Sportklub – Gyergyói HK (19), Sapientia U23 – Brassói Corona (19.30, Csíkkarcfalva).
A két csoportgyőztes december 23-án (vasárnap) este 19 órától játszik döntőt, melynek helyszíne a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpálya lesz.
A jegyeket Csíkszeredában 20 lejért és 50 lejért (VIP) árulják, míg Csíkkarcfalván a felnőttjegy 10 lejbe, illetve a diákjegy 5 lejbe kerül. A döntőre 25 lej lesz a belépő.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek