Nagy üzlet, nagy nyereség?

Az autópiac másik oldala

176

Az autópiac fogalma alatt rendszerint az eladott járműszámot szokták érteni, azt lebontva országokra, gyártókra, márkákra vagy éppenséggel modellekre. Persze abból az is kikövetkeztethető, hogy melyik autógyártónak, melyik márkának miként is alakult, alakul a piaci részesedése akár világviszonylatban, akár európai viszonylatban, sőt egy országon belül is. Az érem másik oldala, nevezetesen a gyártók üzleti forgalma és nyeresége, kevésbé ismeretes. 

Arra vonatkozóan, hogy melyik autógyárnak mekkora is az üzleti forgalma és mekkora a profitja, nemigen szoktak nyilvánosságra hozni adatokat, s még kevésbé arra vonatkozóan, hogy egy autógyár vagy egy márkakereskedő mekkora haszonra is tesz szert egy gépkocsira kivetítve. Egy adott ország területén működő autógyár, s annak külföldön található leányvállalatai viszont az általános érvényűnek is nevezhető fiskális jogszabályok értelmében kötelesek az éves pénzügyi helyzetjelentések benyújtására az illetékes szervekhez, valamint az adóbevallásra. Nincs ez másként országunkban sem, s az adóhatóságokhoz benyújtott pénzügyi jelentések jobbára hozzáférhetők, s azok kikérhetők egyébként az Országos Kereskedelmi Törzskönyvi Hivataltól (ONRC) is. A rendelkezésre álló számadatokból kikövetkeztethető, hogy a nem mindig a luxuskategóriába tartozó drága gépkocsi hozza a legtöbbet a gyártó vagy a márkakereskedő konyhájára, mármint a nyereséget illetően.

Toplisták
Nem kell ahhoz jártasnak lenni makrogazdasági témakörben, hogy valaki ne tudna az autóipar 2008–2009-es esztendei visszaeséséről, azt a gazdasági-pénzügyi válság váltotta ki, de a talpra állás viszonylag rövid időn belül bekövetkezett, s 2014-től errefelé a hazai autópiac is hovatovább felélénkült. Erről tanúskodik a tíz legnagyobb romániai márkakereskedés üzleti forgalmának alakulása is. A Renault Commercial Románia, a Porsche Románia, Mercedes-Benz Románia, Țiriac Auto, Porsche Interauto Románia, Toyota Románia, BMW Vertriebs GMBH, Automobile Bavaria, Autoclass Center és Autoitalia Impex cégekről van szó. Azok együttes üzleti forgalma a múlt esztendőben meghaladta a 13,5 milliárd lejt, ami 2016-hoz viszonyítva közel 14%-os növekedést jelentett, 2015-höz viszonyítva pedig több mint 40%-ost. Amúgy az üzleti forgalom tekintetében az utóbbi három év során az első helyet mindig is a Renault Commercial foglalta el. A listavezetőt illetően emlékeztetnénk arra, hogy az a Renault Románia Csoport kötelékeibe tartozik, és a Dacia, a Nissan, valamint a Renault márkák hivatalos forgalmazója. A második helyet elfoglaló Porsche Románia az ausztriai Salzburg székhelyű Porsche Holding GMBH-nak a divíziója, és az Audi, Seat, Skoda, Volkswagen márkák „sorsát” tartja kezében. A bruttó árbevétel tekintetében a harmadik helyet a Mercedes-Benz Románia foglalta el, amelynek tavalyi üzleti forgalma valamicskével meghaladta a 2 milliárd lejt, a 2015-ös esztendei 1,6 milliárddal szemben.
Ha viszont a nyereség alapján készítünk egy toplistát, akkor a rangsor más: Porsche Románia (a felvételen a cég bukaresti székhelye), Renault Commercial Románia, Mercedes-Benz Románia, BMW Vertriebs, Premiun Auto, Porsche Interauto Románia, Țiriac Auto, MHS Truck&Bus, Kia Romauto. A Porsche fölényesen vezet, már 2015-től errefelé a tavaly például 107,49 millió lejes nyereséget könyvelhetett el, míg a második helyet elfoglaló Renault Commercial csak 48,38 millió lejest, a Mercedes-Benz pedig „alig” 29,24 millió lejest. Ha jól utána gondolunk, számot adhatunk arról, hogy a Porsche Romániát az első helyre a szélesebb választék (ami egyébként az áraiból is kiérződik) segítette fel az első helyre, a Renault Commercialt viszont inkább az eladásszám, amely tekintetében jobbára a Dacia márkának köszönhetően hosszú évek óta uralja a hazai piacot.

Hecser Zoltán

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.