Nagy utazás

139

Míg a magyar labdarúgó-válogatott mérkőzésein az Európa-bajnokságot megelőzően az „Indul az utazás, csak erre vártál…” volt a sláger, addig a magyar jégkorong-válogatott szurkolótáborában az „Ó Riviéra… sok boldog ember”, illetve az „Elmegyünk bárhova, Goyang vagy Ljubljana” dívik. És mindig. Ezúttal is rengeteg székelyföldi szurkoló foglal helyet a Divízió I/A csoportos világbajnokságon, amelyen a magyar válogatott házigazdaként igyekszik kivívni a világelitbe való ismételt feljutást.
Csak a vasárnap reggelre érkező Korona nemzetközi járaton közel harmincan érkeztünk meg, kimondottan azzal a céllal, hogy a magyar csapat teljesítményét kövessük figyelemmel, és lehetőleg mi is hozzátegyünk valamit a hangunkkal, mert máshogy amúgy sem tudnánk.
Az első meccs a KHL-esekkel teletűzdelt Kazahsztán ellen viszont nem ment. A második harmadban felcsillant a remény, hogy lehet keresnivalónk ellenük, de az utolsó felvonás elején pár perc alatt eldőlt minden. Az egy csíkszeredai, székely hokistát is a keretében tudó magyar válogatott viszont még nem csüggedhet, hiszen van előtte négy összecsapás, és ezek bőven elegendőek ahhoz, hogy a célt elérhessék. Legalábbis a szurkolók által kitűzött célt, hiszen a magyar szövetség dobogós helyezést vár csupán.
A magyar válogatott, amennyiben eléri a világelitbe való feljutást, sok székelyföldi szurkolónak megadhatja a kedvet a vébéhez, hiszen azt jövőben Pozsonyban és Kassán szervezik, ami jóval elérhetőbb célpont, mint Szentpétervár volt.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek