2021, január 22, péntek.
custom_html_banner1

Nagy teljesítményű szerkocsi

Spanyolországból vásárolt a szent­egyházi önkormányzat egy új, kilencezer liter vizet tároló tűzoltóautót. A Mercedes típusú autóért 70 ezer eurót fizetett az önkormányzat.

Spanyolországban vásárolták a tűzoltóautót.  Megnövelt kapacitás
Spanyolországban vásárolták a tűzoltóautót. Megnövelt kapacitás

 

[dropcap]A[/dropcap]z interneten fedeztük fel a tűzoltóautót, az egyik tűzoltónk hozta el Spanyolországból, több mint 3500 kilométert vezetett le három nap alatt – tudtuk meg Rus Sándortól. A polgármester szerint az új autó különlegessége, hogy a már meglévő, 2800 liter vizet tároló tűzoltóautó mellett ez 9000 liter víz tárolására alkalmas.
– Körülbelül tíz percig folyamatosan nyomja a tartályból a vizet, ez a teljesítmény, úgy gondolom, egy nagyobb tűz megfékezésére is alkalmassá teszi az autót, amelyet bár használtan vásároltunk, rendkívül jó a műszaki állapota – részletezte a polgármester.
Szentegyházán egyébként 1921-ben alapították meg az Önkéntes Tűzoltóságot, amely az 1990-es évektől az önkormányzat intézményeként működik.
– Hét fizetett alkalmazottunk van, és közel harminc önkéntes tevékenykedik a tűzoltóságnál, egységünk idén megnyerte a megyei önkéntes tűzoltók versenyét – emlékeztetett Rus Sándor polgármester.

Pál Bíborka

Kapcsolódó cikkek:

14,343RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb