Nagy lendülettel készülnek a műsorra

252

A csíkszeredai Szakszervezetek Művelődési Házát idén is benépesítik a Nagy István Művészeti Középiskola jelenlegi és egykori ének szakos diákjai, ugyanis ismét megszervezik a Slágerebbje elnevezésű rendezvényt. Dobos Krisztina főszervezőtől megtudtuk, hogy a hétfő esti műsorra lelkesen készülnek a fiatalok, akik nemcsak énekhangjukról, de elhivatottságukról is bizonyságot tesznek a színpadon.

Gyakorolnak az egykori és mai művészetis diákok. Újból jön a Slágerebbje Fotó: Kovács Hont Imre

Március 5-én, hétfőn este 7 órától nyitja meg kapuit az idei Slágerebbje, és csendülnek fel világslágerek helyi fiatalok előadásában a Szakszervezetek Művelődési Házában. A hagyomány szerint nemcsak jelenlegi, de egykori művészetis diákok is fellépnek az eseményen, amelynek főszervezője, Dobos Krisztina elégedetten nyilatkozott lapunknak.
– A könnyűzene a fiatalok világa. Nem is csoda, hogy nagy lendülettel készülnek erre az előadásra, de szerintem nemcsak emiatt ilyen lelkes minden résztvevő. Sokszor hallom, hogy a mostani generációban nincs csapatszellem, és emiatt lassan közösségek sem léteznek, de a Slágerebbje fellépőit figyelve kijelenthetem, hogy ez nem igaz. Ezek a diákok egymás lelki támaszai, nemcsak énekelnek, segítik egymást – ecsetelte a főszervező, megjegyezve, hogy nem elég csak tehetségesnek lenni ahhoz, hogy valaki megállja a helyét a színpadon, elengedhetetlen hozzá a szakszerű oktatás is.
Dobos Krisztinától megtudtuk, hogy a csíkszeredai zenei programra rendszeresen járnak tehetségkutatók képviselői, és a nézők sorai között elvegyülve figyelik a helyi fiatalokban rejlő potenciált. A főszervező kiemelte, hogy egy egész város elé kiállni nagy pillanat a fiatalok életében, és rengeteg munka van a pár perces produkciók mögött.
– Ez az est nemcsak annyiból áll, hogy mindenki kimegy a színpadra. Figyelünk egymásra, támogatjuk egymást, és nem utolsósorban ünneplünk. Egy egész város elé kiállni nem egyszerű, kreatívnak és hozzáértőnek kell lenni ahhoz, hogy ne legyen száraz az előadás, amelyet a nézők elé viszünk – zárta gondolatait Dobos Krisztina.
A hétfő esti előadásra jegyek elővételben kaphatók a Szakszervezetek Művelődési Házának jegy­pénztárában, valamint az előadóktól is megvásárolhatók 15 lej értékben. A Slágerebbje fellépői: Csiki Beatrix, Kreiter Helga, Dobos Fanni, Bíró Szilvia, Szabó Emese, Gaber Orsolya, Nagy Blanka, Korodi Anita, Ilyés Klaudia, Boros Henrietta, Biszak Bernadett, Deér Júlia, Fazakas Tamás, Regián Rékata, Ioni Renáta, Bíró Andrea, Biró Alíz, Spinu Kitti, Baliga Anita, Mihály Bernadett, Benedek Viktória és Máthé Csanád. Az énekeset élő zenével kíséri: Laczkó Gyula, Vizi Norbert, Ioni Renáta, György Alpár, Cserkész Norbert, Lukács Márton, Kiss Lehel, Imre Előd, Pál Andor és Kömény Tamás.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek