Nagy István közigazgatási tudásával szolgálná a várost

70

Nagy István, Gyergyószent­mik­lós jegyzője az Erdélyi Magyar Néppártot (EMNP) erősítené az­zal, hogy a politikai alakulat polgármesterjelöltjeként indulna a helyhatósági választásokon – derült ki az EMNP gyergyószéki szervezete képviselőinek tegnapi sajtótájékoztatóján. Az is elhangzott, hogy az EMNP gyergyószentmiklósi szervezete szívesen választási koalícióra lépne a Magyar Polgári Párt (MPP) helyi szervezetével, de nem közösködne a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) helyi szervezetével.

Tőkés Lehel, Nagy István, az EMNP gyergyói polgármesretjelölte és Kolcsár András
Tőkés Lehel, Nagy István, az EMNP gyergyói polgármesretjelölte és Kolcsár András

Nagy István, Gyergyószent­miklós jelenlegi jegyzője az EMNP helyi szervezetének polgármesterjelöltje – jelentették be tegnap azon a sajtótájékoztatón, amelyet Kolcsár András, a Néppárt országos alelnöke, Nagy István jegyző, Tőkés Lehel, a Néppárt gyergyószéki elnöke, illetve Antal Szabolcs, a gyergyószentmiklósi EMNP-szervezet elnöke hívott össze. Antal végül egyéb elfoglaltsága miatt nem jelent meg a sajtótájékoztatón, így Tőkés Lehel mutatta be az EMNP gyergyói polgármesterjelöltjét.

Nem tart a kudarctól
Nagy István jegyző azt mondta, hogy a Néppártot óhajtja erősíteni a jelölés vállalásával, amiről már korábban egyeztetések zajlottak – programmal azonban egyelőre nem hozakodik elő, majd csak azután, amint összeállt a párt teljes jelöltlistája, ugyanis az még nem végleges, további egyeztetések zajlanak. Azt is elmondta, hogy egyelőre nem tagja a pártnak, ugyanis az érvényben lévő törvények értelmében vezető beosztásban lévő köztisztviselőként ilyet nem vállalhat, csak azután, ahogy lemondott a tisztségéről. Ezt pedig elér megtennie egy nappal azelőtt, ahogy leadná hivatalos jelölését a választói irodában. Nagy István egyébként nem első alkalommal indul helyhatósági választásokon, 2008-ban független jelöltként mérettetett meg többek közt Mezei János – jelenleg tisztségéből felfüggesztett – polgármester ellenében; 1996–2000 között pedig az RMDSZ parlamenti képviselője volt.
Kijelentette, nem tart a kudarctól, nem ő lenne az első és egyedüli, aki alulmarad a választásokon.
– Majd a választópolgárok döntik el, ki lesz a befutó – állapította meg, kifejtve, úgy érzi, tudná kamatoztatni közigazgatási tapasztalatát Gyergyószentmiklós érdekében.

Pártok közti egyezkedések
Tőkés Lehel, az EMNP gyer­gyószéki elnöke azt is vázolta, szívesen választási koalícióra lépnének az MPP helyi szervezetével, amennyiben a polgáriak is egyetértenek ezzel, de szó nem lehet hárompárti egyezségről.
– Az RMDSZ-szel nem közösködünk – szögezte le.
Elmondta, történtek már egyeztetések az MPP helyi képviselőivel, és reméli, ki tudnak egyezni abban a felállásban, hogy néppárti polgármesterjelölt indítása esetén az alpolgármesteri tisztség az MPP-t illeti, illetve ezt fordítva is elképzelhetőnek tartják. Mint jelezte, a további egyeztetések függvényében történhetnek változások is, mindaddig, amíg be nem nyújtják a végleges listákat.
Kolcsár András, az EMNP alelnöke megerősítette korábbi bejelentését, miszerint a Gyergyói-medence valamennyi településén indítanak jelölteket a helyhatósági választásokon. Az egyeztetések, illetve aláírásgyűjtések zajlanak, van, ahol teljes listával és polgármesterjelölttel indulnak, de olyan is, ahol az MPP jelöltjeit támogatják.

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek