Nagy „halat” fogott ki a GYHK

Ponterős kanadai hátvéd a gyergyói keretben

65

Újfent nagyot szólt a Gyergyói Hoki Klub legújabb igazolása, hiszen egy igazi klasszis játékos aláírását sikerült megszerezniük. Nyert Kontinentális Kupát, norvég, illetve francia bajnokságot, de van több mint 400 meccse az AHL-ben is!

Kiváló tudású játékost igazolt a GYHK

Megvan a 15. játékosa is a Gyergyói HK jégkorongcsapatának, aki parádés CV-vel rendelkezik. Nyert már Kontinentális Kupát, francia, illetve norvég bajnokságot, de több száz meccse van az AHL-ben is. Ő nem más, mint a 36 esztendős kanadai Mark Matheson.
– Újabb fontos lépés a csapatépítésben: Mark Matheson személyében Kontinentális Kupa-győztes, francia és norvég bajnok kanadai játékossal erősítünk! A 36 éves jégkorongozó a brit ligából érkezik, ahol az elmúlt szezonban 46 meccsen 44 pontot szerzett a Nottingham Panthers színeiben. Ez kiváló csatárteljesítménynek számítana. Még többet mond azonban ez a szám, ha hozzátesszük: ő hátvéd. Matheson gazdag karrierje során az AHL-ben 7 szezon alatt több mint 400 mecset játszott a Milwaukee Admirals és a Chicago Wolwes színeiben, aztán szerepelt a svéd elitligában a Linköpingnél, megnyerte Norvégia bajnokságát a Stavanger Olilers csapatával, majd Franciaországban a Rouen-nel lett bajnok és kupagyőztes, és felemelhette a Kontinentális Kupa trófeáját is. Nagy öröm számunkra, hogy bejelenthetjük: Mark Matheson mostantól a Gyergyói Hoki Klubot segítheti a trófeák megnyeréséhez az Erste Ligában és a romániai színtéren! Mark Matheson a GYHK-nál részt vesz az edzői stáb munkájában is, a fiatal hátvédek képzésében vállal szerepet – áll a Gyergyói HK közleményében.
A GYHK közösségi oldalának adott rövid nyilatkozatában a kanadai sportoló beszélt a szóban hallottakról, de az is kiderült, hogy edzői szerepköre is lesz a piros-fehéreknél.
– Örülök, hogy játékosként és edzőként csatlakozhatok a Gyergyói Hoki Klub keretéhez. Nagyszerű dolgokat hallottam a tulajdonosokról, az edzőkről, a csapatról és a városról is. Alig várom, hogy elkezdjük a közös munkát, és arra számítok, hogy egy nagyon sikeres évünk lesz – fogalmazott Matheson.

HN-összeállítás

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.