Nagy felháborodás

1,099

Régen történt olyan, hogy a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata két egymást követő Brassói Corona elleni mérkőzésen vereséget szenvedjen. Ez hétfőn este megtörtént, igaz, nagy időköz választotta el a meccseket egymástól. A csíki csapat szurkolóinak egyáltalán nem tetszett ez a vereség, de leginkább a mutatott játék, amely valljuk be, valóban nem volt szép. Ennek ellenére a fotelszurkolók reakciója mellett mégsem mehetek el szó nélkül… Úgy kritizálják a csapatot és a vezetőséget, hogy közben nem ismerik a jégkorong Erste Ligára, vagy épp a román bajnokságra vonatkozó szabályokat. Példának okáért számon kérték a csapat vezetőedzőjét, persze a közösségi oldalakon, hogy miért nem védette a légiós kapust… Hát azért, mert a román bajnokságban csak hazai kapus állhat be a vasak közé.
Hamar tud változni a körforgás a hokisberkekben. Annyi pozitív hozzászólás nem volt a pénteki Ferencváros elleni győzelem után, mint most a Brassó ellenit követő kritika. Pedig a sport már csak ilyen, főleg a jégkorong, kiegyenlített erőviszonyok között. Hogy lássuk: pénteken a Sportklub legyőzte a Ferencvárost; vasárnap a Ferencváros két vállra fektette a Brassót, hogy hétfőn a Cenk alattiak törjenek borsot a kék-fehérek orra alá. Magyarán körbeverés, és ráadásul az Erste Liga első három helyezettje között.
Amúgy a bajnokság alapszakaszának alig több mint fele ment le. Rengeteg idő van még a bajnokság végéig, márciusig sok minden történhet, addig van pár hónap. És a jégkorong a versenykiírás miatt is egy olyan sportág, ahol a „pipéket tavasszal számolják”. Az alapszakaszt ugyanis egy középszakasz, majd a leglényegesebb dolog, a rájátszás követi. Itt kell majd kivágni a rezet!

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek