Nagy előny a bónuszpont

22

Elkezdi a Csíkszeredai Imperial Wet teremlabdarúgó-csapata a rájátszást, méghozzá hazai környezetben a Dunãrea Cãlãrași ellen. A bajnokság ezen szakaszát a csíki alakulat két bónuszponttal kezdi, ami hatalmas előny lehet. Ehhez viszont a közvetlen riválist hazai környezetben kötelező módon le kell győzni!

A legnagyobb rivális ellen kezdi el a rájátszást a Csíkszeredai Imperial Wet teremlabdarúgó-csapata, amely a Dunărea Călărași-t látja vendégül ma este 18.30-tól. A rájátszás ezen csoportját az Imperial 3 ponttal, a Călărași 1, míg a Temesvári Informatica 0 egységgel indította. Az oda-visszavágó kör után az első helyezett a döntőben lesz érdekelt, míg a második a bronzért csatázik. Az első fordulóban a Călărași 3–1-re nyert hazai pályán az Informatica ellen, és máris 1 pontos előnybe került.

Az alapszakasz-elsőségről, illetve a ma esti találkozóról Cosmin Gherman vezetőedzőt kérdeztük.

– Nagyon nehéz volt a kezdeti időszak, hiszen úgy érkeztem Déváról Csíkszeredába, hogy nem én készítettem fel a csapatot a nyáron. Gyakorlatilag nem volt időnk a közös felkészülésre, és a keret is folyamatosan alakult. A bajnokságot úgy kezdtük, hogy három meccs után három pontunk volt, és komoly változásokra volt szükség. Ekkor úgy döntöttünk, közösen a vezetőséggel, hogy a légiósok zömétől megválunk, és azzal a nyolc emberrel folytatjuk a bajnokság őszi idényét, akikkel lehet dolgozni. Ezzel rizikót is vállaltunk, hiszen nehéz ilyen kevés játékossal hosszú távú célt elérni. Ugyanakkor kialakult egy csapat, és rengeteget, illetve keményen dolgoztak a srácok innentől kezdve. Ez a periódus volt edzői pályafutásom legnehezebbje, de egyben a legszebb is – fogalmazott a tréner.

A rájátszás ezen szakaszáról kifejtette, hogy minden meccsre úgy kell felállni, mintha egy döntő volna a csapat életében.

– Mint minden sportágban, a teremlabdarúgásban is a rájátszás teljesen más, mint az alapszakasz. Nem egy egyszerű bajnoki meccsről beszélünk ilyenkor. Minden találkozóra úgy fogunk felállni, mintha egy döntő lenne, ez a mentalitás kell bennünket vezéreljen. Az alapszakaszból hozott két bónuszpontunk hatalmas előnynek mondható, de nem szabad hátradőlni. Az első meccsünket, amelyet hazai pályán játszunk a Dunărea Călărași ellen, kötelező módon hoznunk kell, miként az ezt követő Temesvári Informatica elleni idegenbeli összecsapást. Amennyiben megszerezzük a játékban levő hat pontot, akkor hatalmas előnyre tehetünk szert, és viszonylag nyugodtabban várhatjuk a rájátszás visszavágóit. Az első két meccs nagyban befolyásolja majd, hogy elérhetővé válik-e a döntő – zárta mondanivalóját a vezetőedző.

A csíkszeredai találkozó mellett a másig ágon is székelyföldi érdekeltségű találkozó van napirenden. Az FK Székelyudvarhely a döntőbe vágyó Dévai Autobergamo vendége lesz 18 órától.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek