Nagy az adakozókedv: Az akció folytatódik

18

Nagylelkűen adakoznak a gyer­gyószentmiklósiak a polgármesteri hivatal szociális osztálya által indított gyűjtőakcióban. Két hét alatt már közel egytonnányi tartós élelmiszer gyűlt össze, melyből több mint száz családnak készítenek csomagot.

Az eddigi adományokból már több mint száz családnak jut csomag                                                 Fotó: Lázár Hajnal

Az Együtt egymásért, szent­mik­lósiakért! nevet viselő adománygyűjtő program már két hete elkezdődött, s ez idő alatt már nagyon sokan csatlakoztak. Az első héten több mint fél tonna élelmiszer gyűlt össze, s hasonló mennyiség a második héten is. Már hatvan családnak készítettek és vittek csomagot a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársai, elsősorban időseket, fogyatékkal élőket kerestek fel, s a napokban még hatvan családhoz látogatnak el újabb adományokkal. Közel 400 kilogramm liszt, több mint 300 kg cukor, 200 liter olaj gyűlt, ezenkívül nagy mennyiségű száraztészta, konzervek, kukoricaliszt és édességek is. Gereöffy Imola szociális igazgató hangsúlyozta, köszönetüket fejezik ki mindenkinek, aki már adakozott, s remélik, az akció hátralevő napjaiban is sokan teszik ezt, hogy minél több rászoruló család karácsonyát szebbé tehessék.
Hétköznapokon a polgármesteri hivatal szociális osztályán, a BB Marketben és a Kordiál üzletben fogadják az adományokat, szombatonként pedig a Sláger Centerben, a civil szervezetek által örökbe fogadott gyűjtőpontnál lehet tartós élelmiszert adakozni 9 és 17 óra között. Emellett pedig különböző sportegyesületeknél is gyűjtenek, például a különböző korosztályok­hoz tartozó jégkorongozók s focisták is edzőiknek adhatják át az adományokat, melyeket eljuttatnak majd a szervezőkhöz. Az akció december 21-én zárul.
Tavaly egyébként a program keretében 325 család asztalára kerül élelmiszercsomag a felajánlásoknak köszönhetően.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek