Nyíregyházán készül az FK

Elutazott tegnap az FK Csíkszereda labdarúgócsapata Nyíregy­házára, ahol közel kéthetes edzőtáborban fognak részt venni. Az edzések mellett, további három edzőmérkőzés is szerepel a programban. A labdarúgó harmadik liga a tervek szerint március 4-én indul, de több kérdés is felmerült időközben.

Két hétig Nyíregyházán osztja az instrukciókat Lengyel Roland vezetőedző Bajkóéknak. Edzőtáborba vonulnak

Közel kéthetes, 12 napos, edzőtáborba vonult az FK Csíkszereda felnőtt labdarúgócsapata, amely az elkövetkezendő időszakban Nyíregyházán készül a tavaszi idényre.
Lengyel Roland vezetőedző irányításával 22 labdarúgó vesz részt a felkészülésben, amelynek célja, hogy a játékba beépüljenek a taktikai elemek és a gyorsaságon, valamint a dinamikán lesz a hangsúly. Az edzőtábor programjában három felkészülési mérkőzés is szerepel, amelyeket nem volt könnyű egyeztetni, hisz Magyarországon már kezdődik a bajnokság: ma a Bozsik Akadémia U19-es csapata, szombaton a Balkány, jövő héten a Királydaróc együttese ellen lép pályára az FK Csíkszereda. Lengyel Roland vezetőedző szerint erős a keret, minden posztra van két minőségi ember, ezért nagy harc lesz a kezdő csapatba kerülésért.
Az edzőtáborba elutazott öt új játékos is, akik a tervek szerint Csíkszeredában folytatják pálya­futásukat. A marokkói Sufian Jebari irányító poszton szerepel, a kapuba érkezett Horváth Adrián a második ligás Pankotátról, Lukács Zsombor Nagyváradról – aki előző szezonban Salgótarjánban játszott –, de visszatért Székelyudvarhelyről a fiatal Nagy Norbert is, akit az előző idénybeli teljesítménye miatt hívtak vissza, illetve a gyergyószentmiklósi, de az őszi idényt a Sepsiszentgyörgyi OSK-nál töltő Țepeș Andrei. A vezetőedző szerint minőségi játékosok érkeztek, jó kerettel és nagy reményekkel vágnak neki a felkészülésnek.
A labdarúgó harmadik liga a tervek szerint március 4-én kezdődik, de egyelőre több kérdés is felmerült. Közel három héttel a rajt előtt a pályák egyelőre használhatatlanok. Ebből kifolyólag könnyen elképzelhető, hogy a tavaszi rajt nyitányát egy héttel eltolják. Hasonlóan kezdődött a tavaly is a tavaszi idény.
Továbbá kérdéses az is, hogy az FK Csíkszereda első ellenfele, az Atletic Vaslui el tudja-e kezdeni a bajnokságot. Egyes információk szerint a Vaslui még nem kezdte el a tavaszi felkészülést, játékosaik sorra hagyják el a csapatot, így valószínű ők kilépnek a bajnoki pontvadászatból.

[box type=”shadow” ]Verhető ellenfél a kupában

Bukarestben kisorsolták a labdarúgó U17-es korosztály Románia-kupa negyeddöntőinek párosításait. Az FK Csíkszereda U17-es csapata a legjobb nyolc között a Pandurii Târgu Jiu csapatával került össze. A két gárda a bajnokság Elit mezőnyében azonos csoportban van, ahol az FK a negyedik, míg a Pandurii a kilencedik helyen tanyázik az őszi kiírás után. A bajnokság folyamán az FK hazai környezetben 5–0-ra nyert a bajnokságban.
A csapat trénere, Dusinszki Zoltán vezetőedző a sorsolás után elmondta: „A sorsolás kedvezően alakult az FK Csíkszereda számára, hisz egy olyan ellenfelet kaptunk, amelyet az ősszel sikerült legyőznünk. Amennyiben teljes kerettel tudunk kiállni, most is esélyesek vagyunk.” Az összecsapásra március 11-én kerül sor Târgu Jiuban. Az U17-es korosztály további párosításai: Bukaresti Regal Sport Club „Ferdinand I” – CSS Slatina, CSM Politehnica Iași – Bukaresti Dinamo, FC Ardealul Kolozsvár – LPS Balázs Jolán Buzău.[/box]

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,241RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Decemberi első műsorunk igazi meglepetés finomságokkal készült: készítsünk gom…

Decemberi első műsorunk igazi meglepetés finomságokkal készült: készítsünk gombóc levest jó sok tormával, töltsünk kolbászt újszékelyi módra. Ha kíváncsi rá, hogy mi a lecsi-pecsi,...