Nyáron is szerelni fognak

89

Csigalassúsággal halad az udvarhelyi tömbházakban az új villanyórák felszerelése. A fővállalkozó augusztusra ígérte a munkálat befejezését.

Terepszemle lakossági panaszok nyomán. A minőséggel és a határidőkkel is gondok vannak Fotó: Archív

A székelyudvarhelyi tömbházakban a villanyvezetékek teljes körű cseréje, a lakásokban levő villanyóráknak a folyosóra való áthelyezése, az új, korszerű mérőeszközök beszerelése 2016 végén kezdődött el és még mindig nincs vége. Az immár több mint egy esztendeje zajló munkálattal kapcsolatosan rengeteg lakossági panasz érkezett a polgármesteri hivatalba. Tavaly többször is cikkeztünk a témáról, többek közt arról is, hogy a minősíthetetlen, zajjal, porral, kifúrt falakkal, lógó kábelekkel vegyes kivitelezést kifogásoló lakosok terepszemlére invitálták a városvezetést. Orbán Árpád alpolgármester, Fülöp-Székely István műszaki igazgató, Jakab Mária főépítész-helyettes, illetve az Electrica Rt. székelyudvarhelyi és csíkszeredai képviselője a Tábor lakótelepi tömbházban konstatálhatta, hogy a lakosok joggal panaszkodtak. A helyszínelés után Gálfi Árpád polgármester konzíliumot hívott össze, amelyen személyesen felszólította a bukaresti fővállalkozó, az Adrem Invest cég képviselőjét, Lucian Pădurelt és az akkor a tulajdonképpeni szereléseket végző alvállalkozó Eda Elekes Kft. vezetőségét, hogy megfelelő minőségű anyaggal dolgozzanak, rendes és becsületes munkát végezzenek. A városvezető ugyanakkor arra kérte a lakószövetségek vezetőit, a tömbházak felelőseit, hogy amennyiben nem javul az áldatlan állapot, azt jelezzék azt a hivatalnak.
Bejelentésekből a tárgyalások óta sem volt hiány, de arra vonatkozóan nem kaptunk pontos információt, hogy szám szerint hány kifogást iktattak a hivatalban.
– A polgármesteri hivatalhoz több panasz érkezett a tárgyalások óta is, a város vezetői a székelyudvarhelyiek iránti törődésből tárgyaltak erről a kérdésről az Electrica Rt. képviselőivel, illetve ültették egy asztalhoz a fő- és alvállalkozókat, az érintetteket. Akkor mind a szolgáltató, mind az alvállalkozók képviselői megígérték, hogy eltüntetik a vezetékcserével járó törések nyomait és esztétikai szempontból is tetszetős munkát fognak végezni. A polgármesteri hivatal – nem lévén szerződő fél – egyebet nem tehet, indokolt lenne a lakószövetségeknek, a lakók képviselőinek erélyesebben, akár jogi úton fellépni a nem kielégítő szolgáltatás, vagy a nem kellő minőségben végzett munkálat miatt. A hivatal továbbra is figyelemmel követi a projektet, de mivel az illető munkálat egy szolgáltatás része, amely a szolgáltatót és a fogyasztót, tehát az Electrica Rt.-t és a lakókat, a lakószövetségeket érinti, ezért nem tudunk több részletet a munkálatok kimeneteléről, ahogy arról sincs tudomásunk, hogy jelenleg ki az alvállalkozó – válaszolta kérdésünkre Z. Nagy István, a sajtóosztály munkatársa.
A polgármesteri hivatal tegnap közleményben tudatta: a fővállalkozó Adrem Invest jelezte, hogy nem tudja tartani az eredeti ütemtervet, így az április 24-i határidő akár július-augusztusig is kitolódhat.
A hivatal műszaki igazgatóságának kérésére a cég ugyanakkor közölte azoknak a lépcsőházaknak a jegyzékét, amelyekben a következő időszakban dolgozni fognak. A lajstromon az Ifjúság és a Cekend utcak bejárata, a Tomcsa Sándor, a Sziget, a II. Rákóczi Ferenc, a Bethlen, a Tábor, a Kalonda, a Kár­pátok, a Mihai Eminescu és a Mihail Kogălniceanu utca, a Tamási Áron út és a Hársfa sétányon levő tömbházak szerepelnek.

Lázár Emese

A cikk a Hargita Népe március 22-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek