szombat, november 28, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Nőtt az építkezési kedv Székelyudvarhelyen

Hosszú idő után újra beindult a társasházak építése Székely­udvarhelyen, egyre több befektető lát üzleti lehetőséget a lakónegyedek építésében. A jövőben több lakópark, tömbház készül el a Küküllő parti városban.

A Scarabeus Szombatfalván épül. Van igény rá Fotó: Nagyálmos Ildikó

Két nagy lakópark, a Fortuna és a Zöld liget csábítja azokat, akik a jövőben szeretnének modern ingatlant vásárolni a városban. A Fortuna Lakópark a Kaufland mögötti területen, közel a Küküllőhöz több fázisban épül fel, s e szerint értékesítik majd a lakrészeket. Az első lakásokat 2020-ban adják át, ugyanakkor 2022-ig, az új lakótelep kialakításáig minden évben értékesítenek egy társasházat, ezekben egyenként 47 lakás található. A 48–125 négyzetméter alapterületű 142 lakáshoz 150 parkoló tartozik.

Visszaadja a modern élet lüktetését
A Fortuna Park nem csupán korszerű lakóépületek együttese, hanem egy új város, amely minden szempontból a modern élet lüktetését visszaadó életstílus szimbóluma is. Hargita megye egyik legnagyobb vállalkozása, a csíkszeredai székhelyű Fortuna Park Kft. álmodta meg a megye legnagyobb ingatlanbefektetését, a beruházás értéke meghaladja a 7 millió eurót. A csíkszeredai Csergő Zsolt úgy érzékeli, hogy Udvarhelyen nagy a kereslet és az érdeklődés az új és megfizethető lakások iránt, ezt az igényt próbálja kielégíteni a korszerű anyagokból, a korszerű technológiával építendő tömbházakkal. A munkálatokban többnyire helyi cégek vesznek részt, így a lakásvásárlók befektetései nagyobb részt helyben maradnak.

Zöldövezettel teszik vonzóbbá a lakóparkokat
Kadicsfalván is épülnek a Margaréta házak, illetve a Boróka lakópark építését is megkezdték. Szombatfalván szintén épül egy 15 lakrészből álló épület, a Scarabeus. A legnagyobb kétségkívül a Fenyéd és Székelyudvarhely között 9 hektáros területen épülő 94 parcellán 94 lakóházat magába foglaló lakópark. Helyiek építik helyiekkel, helyieknek. A munkálatok már idén elkezdődnek. Helyi vállalkozók régi álma valósul meg a Zöld Liget névre hallgató lakópark megépítésével, amelyet Székelyudvarhely bethlenfalvi (a Melinda Impex mögötti) részén található területre képzeltek el a beruházás tervezői.
Minőségi lakhelyet kínálnak a leendő vevők számára, így biztosítva, hogy kellemes, csendes, kertvárosias hangulatú parkban vásárolnak ingatlant vagy telket egy jól megközelíthető, kiváló infrastruktúrával rendelkező környéken. A lakópark kezdeményezői helyi vállalkozókkal (és helyi munkaerő bevonásával) szeretnének dolgozni, hogy a pénz a térségben maradjon, így nem véletlen, hogy az udvarhelyi cégek már most pozitívan viszonyulnak a beruházáshoz.

Zöldövezetek az épületek között
Kétféle háztípussal indulnak, a kisebbik 96 négyzetméteres (2 hálószoba + nappali), a nagyobbik megközelítőleg 119 négyzetméteres (3 hálószoba + nappali) lesz. Egyszintes házakról van szó, kényelmes terasszal, a tervezéskor pedig ügyeltek arra, hogy a kisebb alapterületű lakások is kényelmesen élhető teret kínáljanak a majd abban lakóknak, az ingatlanok 6-7-8 áras telken kapnak helyet. A zárt lakópark területén zöldövezeteket alakítanak ki, és mivel nincs a közelben játszótér, ezért a lakóparki gyerekek két, saját játszóteret is kapnak. Természetesen üzletek, vendéglátóhelyek, kozmetikai szalonok is helyet kapnak a lakóparkban. A kivitelezés során kiemelt szempont a köz- és magánbiztonság is, a lakóparkba költözők biztonságáról ugyanis zárt kert, őrző-védő rendszer is gondoskodik, a tervek szerint állandó, 24 órás kapuszolgálat lesz. Magánvállalkozásról van szó, a háttérben nem rejlenek politikai érdekek.
– Célunk, hogy esztétikus, modern otthont teremtsünk a Zöld Liget lakópark lakói számára, ahol a gyönyörű, új otthon szerves része a kert és az az által nyújtott aktív szórakozási lehetőségek – mondták a beruházás kezdeményezői.

Nagyálmos Ildikó

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb