Művészetisek újévi hangversenye

90

Idén is újévi hangversenyre készül a Nagy István Művészeti Középiskola, a tanintézmény az elmúlt években aktívan részt vett a megyeszékhely kulturális életében, és tanévenként több koncerttel és képzőművészeti kiállítással jelentkezett a nagyközönség előtt.

Újévi hangversennyel kedveskedik a zeneszerető közönségnek a Nagy István Művészeti Középiskola. Az elmúlt évek alatt a csíkszeredaiak körében népszerűvé váltak a művészeti középiskola kórusa és zenekara által bemutatott koncertek, mint az adventi hangversenysorozat, amivel idén nemcsak itthon, hanem Cegléden is megörvendeztették a komolyzene-kedvelőket.
– Az adventi és hagyományossá vált karácsonyi hangversenyünk mellett Mikulás-váró kiállítást és koncertet szerveztünk az I–II. osztályos tanulóinknak, majd karácsonyváró koncertet és kiállítást tartottunk a III–IV. osztályosok körében, de jótékonysági akciót is szerveztünk az ünnepre hangolódva – tudtuk meg Nagy Zsuzsanna aligazgatótól.
Az újévi hangverseny karmestere Péter Ernő, a művészeti középiskola hajdani diákja, aki a kolozsvári zeneakadémián diplomázott és 2008 óta oktat hegedűt a csíkszeredai iskolában.
– A közös hangverseny amellett, hogy maradandó élményt nyújt a diákoknak, zenei tudásukban, technikai felkészültségükben és személyiségükben is fejleszti a fiatalokat, hiszen több korosztály játszik egyszerre, tanárok és diákok együtt szólaltatják meg a zenei anyagot – részletezte Péter Ernő.
A fellépést intenzív felkészülés és összpróbák előzik meg, a szé­kely­udvarhelyi Palló Imre Művészeti Szakközépiskolával közös hangversenyt pedig január 29-én hallhatják az érdeklődők, ezt megelőzően január 25-én a képzőművészet szakos tanulók félévzáró kiállítását is megnyitja a középiskola.

Pál Bíborka

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.