Művészeti nevelés Csíkszeredában

Akkreditált képzés pedagógusoknak, óvónőknek

95

A művészeti nevelés fontosságáról, módszereiről és annak fejlődéslélektani hatásáról tartottak kétnapos képzést a Psalmus Humanus Művészetpedagógiai Egyesület szakemberei a csíkszeredai Nagy István Művészeti Középiskolában.

A budapesti székhelyű Psalmus Humanus Művészpedagógiai Egyesület szakemberei érkeztek Csíkszeredába és tartottak kétnapos képzést a különböző zenei nevelési módszerekről, a hangképzésről, a zeneoktatás gyakorlati hasznosulásáról a gyógypedagógiában és az óvodai nevelésben.
A művészeti nevelésre alapozó program segít az óvodáskorú gyermekek nyugodt, élménygazdag, harmonikus fejlesztésében, az érzelmek kibontakoztatásában az életkori és egyéni sajátosságok figyelembevételével. Nem utolsósorban biztosíték arra, hogy a gyermekek és a művészetek között erős érzelmi kötődés alakuljon ki.
A Nagy István Művészeti Középiskolában lebonyolított képzések során a zenetanárok, óvónők és gyógypedagógusok különböző alternatív módszerekkel ismerkedtek, mint például a Kovács- és Kokas-módszer. Előadást tartottak a magyarországi szakemberek több témában: például a zenehallgatás hatásáról különböző életszakaszokban, a zene szerepéről a gyógypedagógiában. Ezenkívül a szaktanárok is továbbfejleszthették tudásukat az egyéni és kórusban történő hangképzési technikákat illetően vagy a számítógép használatának alkalmazhatóságáról a zenei nevelésben. A tizenhat órás akkreditált képzés a Kodály-módszer szellemében zajlott, és célja az integrált művészeti nevelés meghonosítása a 21. századi oktatásban.

Pál Bíborka

A cikk a Hargita Népe április 12-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek