Munkatársakat keres a Székely Gazdaszervezetek Egyesülete

Székelyföldi szaktanácsadó hálózat kiépítése a cél

223

Székelyföldi mezőgazdasági szaktanácsadó hálózat kiépítése céljából Hargita, Maros és Kovászna megyéből területi képviselők, illetve különböző mezőgazdasági szakterületeken jártas szakem­berek jelentkezését várja a Székely Gazdaszervezetek Egyesülete. A teljes munkaidős állásokra szeptember 27-ig fogadják az érdeklődők jelentkezését.

Szemle a pityókaföldön. Feltér a szaktanács

A Székely Gazdaszervezetek Egyesülete mezőgazdasági szaktanácsadó hálóza­tot hoz létre a magyar Agrárminisztérium támogatásával székelyföldi gazdák szakmai segítése céljából. Ennek érdekében keresnek kollégákat Hargita, Kovászna és Maros megyébe területi munkatársnak, valamint szakértőket kiemelten a következő szakterületekre: szarvasmarha-tenyésztés, juh- és kecsketenyésztés, növénytermesztés, kertészet, méhészet, erdő- és vadgazdálkodás, sertéstenyésztés, értékesítés és védjegyek, pályázatok és forrásbevonás, biotermelés és engedélyeztetés, farmadminisztráció és precíziós gazdálkodás, valamint jogi tanácsadás.
A jelentkezők feladatai közé a mezőgazdasági szaktanácsadást, a mezőgazdasági adminisztrációs intézményekkel való rendszeres kapcsolattartást, a gazdaságok feltérképezését, a gazdák igényei­nek megismerését, fórumok, tájékoztatók szervezését, a mezőgazdaságot érintő információkról a gazdák naprakész tájékoztatását, a földalapú és az állatokra vonatkozó uniós támogatások lehívásában való segítségnyújtást, szakmai koncepciók elkészítését, szakmai feladatok, kérdések megválaszolását sorolták. A szaktanácsadói hálózat jövendő munkatársainak emellett a szakterületek szerinti integrációk generálása, ágazati együttműködések megvalósítása, szakmai szervezetek segítése, a termeléshez, feldolgozáshoz és értékesítéshez elengedhetetlen szövetkezeti formák népszerűsítése, megalakulásuk elősegítése és a szükséges szakhatósági engedélyeztetés irányítása, a pályázati feltételek megteremtésére adott tájékoztatás, illetve az azok jogi hátterének megteremtéséhez szükséges tanácsadás is feladata lesz. A jelöltek feladatai közé ugyanakkor a gazdaszervezetek vezetőinek tájékoztatása is beletartozik az adott szakterület legfontosabb kérdéseiről, a megjelenő új törvényekről, szabályokról, piaci árakról, a termeléshez szükséges input anyagok beszerzési lehetőségeiről.
A jelentkezőkkel szembeni elvárás a szakirányú közép- vagy felsőfokú végzettség, a jó szervezőkészség, kiváló kommunikációs és önálló munkaszervezési képesség, a gyakorlati szakmai ismeretek; felhasználói szintű számítógépes ismeret, B kategóriás jogosítvány és saját jármű. Ezen felül alapelvárás a székelyföldi agrárium problémáinak ismerete is – olvasható a Székely Gazdaszervezetek Egyesületének lapunkhoz eljuttatott felhívásában.
A szaktanácsadó-hálózat jövendőbeli munkatársainak teljes munkaidős alkalmazotti jogviszonyt, folyamatos szakmai fejlődési lehetőséget, változatos és összetett munkakört, valamint versenyképes bérezést ajánlanak. Jelentkezni a szekelygazdak@gmail.com e-mail-­címre elküldött magyar nyelvű, fényképes önéletrajzzal és kézzel írott motivációs levéllel lehet legkésőbb 2018. szeptember 27-ig.
A tervezett feladatokról és a jelöltekkel szembeni elvárásokról bővebb információ Hargita megyében Becze Istvántól a 0724–281234, Kovászna megyében Orbán Miklóstól a 0730–533355, illetve Maros megyében Szabó Árpádtól a 0744–547410 telefonszámon kérhető.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek