Munkanélküliek képzése egykori ipari településeken

93

Együttműködési megállapodást kötött Balánbánya önkormányzatával az Equal jobs – megfelelő munkahelyet mindenkinek című POSDRU-projektet lebonyolító Közösségi Gondozás Alapítvány. A projektre jelentkező munkanélkülieket ma Csík­szeredában a Hargita Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökségnél várják.

A munkanélküliek elhelyezkedési esélyeit növelnék
A munkanélküliek elhelyezkedési esélyeit növelnék

Háromszéki Eszter
haromszeki.eszter@hargitanepe.ro
Az Equal jobs – megfelelő munkahelyet mindenkinek című projekt, amelyet korábban Csíksomlyón is bemutattak, célja a volt ipari településeken és azok vonzáskörzetében élő elsősorban fiatal vagy hosszabb ideje munkanélküliek elhelyezkedési esélyének javítása. Ennek keretében felmérik a szakmai potenciált egy olyan 70 fős munkanélküli célközönség számára, akik munkát keresnek, képzések által fejlesztik a célcsoport készségeit, tanfolyamok által javítják versenyképességüket a munkaerőpiacon, és elindítanak egy komplex vállalkozásfejlesztési mentorprogramot, amely fejleszti a célcsoport körében a vállalkozói szellemet.
Hargita megyében folyamatosan toborozzák a célcsoport tagjait, és eddig pozitív a program fogadtatása: Balánbányán már jelentkezett négy fiatal, és a tegnap további tíz személlyel egyeztettek, illetve Lövétén tegnap este több mint tíz érdeklődőnek mutatták be a projektet – tájékoztatott Kurcsakovszki Szilárd, a projekt segítője (facilitator). Ma 10 órától Csíkszeredában a Hargita Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökségnél várják a jelentkezőket – tette hozzá. A decemberig tartó program a munkanélküliek számára tulajdonképpen két hét múlva kezdődik, amikor a célcsoport tagjaival pszichológusok beszélgetnek annak érdekében, hogy megállapítsák a továbblépési lehetőségeket, jegyezte meg.

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.