Munkafüzet a VIII. osztályosoknak a kisérettségire való felkészüléshez

509

Elsősorban az online oktatásból kimaradt VIII. osztályosoknak szerkesztettek munkafüzetet az országos értékelésre való felkészüléshez. A Hargita Megye Tanácsa kezdeményezésére és támogatásával, Hargita Megye Tanfelügyelősége szakmai koordinálásával és Kovászna Megye Tanfelügyelősége partnerségével kiadott oktatási eszközt tegnapi sajtótájékoztatón adták át a csíkszeredai megyeházán. Az első kiadásból 500 darabot nyomtattak, közel 6000 lej értékben, majd következik a kiadvány második része – tájékoztatott közleményében a megyei tanács sajtószolgálata.

Fotó: Hargita Megye Tanácsa

– Fontosnak tartjuk, hogy a diákok folytatni tudják a felkészülést és a tanulmányaikat a jelenlegi helyzetben is. Ezekben a hetekben egy olyan digitalizációs programon dolgozunk, amely biztosítja a vidéki környezetben élő vagy hátrányos helyzetben levő diákoknak a szükséges támogatást tanulmányaik folytatására. Fontos, hogy mindenki kapjon lehetőséget itthon. Köszönjük a tanfelügyelőségnek a szakmai segítséget, a Hargita Megye Tanácsa tagságával és fenntartásával működő Hargita Megyéért Egyesület együttműködését, az egyesület finanszírozta a tagdíjból a munkafüzetek nyomtatását – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

– A célunk azt volt a koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben, hogy segítsük a diákokat a tanulásban, erre irányult a SuliTV is. A munkafüzet célja pedig az, hogy támogassuk a tanulásban azokat a diákokat is, akiknek nincs, vagy nehezen elérhető az internet, összekapcsolva őket a pedagógusokkal. A munkafüzet anyaga elérhető lesz a tanfelügyelőség honlapján is – számolt be Ferencz-Salamon Alpár megyei tanácsos, a projekt ötletgazdája és koordinátora.

A magyar nyelv és irodalom rész összeállítását Bogács Nóra Ágnes tanár irányította, aki elmondta, konkrét szövegeken keresztül mutatják be a nyelvi sajátosságokat. Minden fejezet gyakorló résszel zárul, a feladatok különböző nehézségűek.

A matematika anyagot összefoglaló részben is az elméleti tartalmakat a gyakorló feladatok követik, számolt be Hodgyai László, matematika szakos tanár.

A román nyelv és irodalom anyag szakmai irányításáért Bartolf Hedwig szakfelügyelő, tankönyvíró felelt.

A sajtótájékoztató után négy családnak adták át a munkafüzetek első példányait Hidegségben.

Jelentős segítség a felkészüléshez. Fotó: Hargita Megye Tanácsa 

– Nagy örömünkre szolgál, hogy elérkezett Gyimes-völgyébe is az a segítség, amit a megyei tanács eszközölt azon diákok megsegítésére, akiknek semmilyen informatikai eszköz nem áll rendelkezésükre – fogalmazott Jávárdi-patakán az átadáson Rácz Árpád megyei tanácsos, iskolaigazgató.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.