Múlt héten hat pályázó bukott el

56

November 17-től folyamatosan szóbeli vizsgákat tart a Hargita Megyei Tanfelügyelőség, a múlt heti szóbeli vizsgákon az intézmény nyilvántartása szerint hat pályázó nem érte el az átmenéshez szükséges 35 pontot. A szóbelin elbukott, eddig igazgatóként vagy aligazgatóként tevékenykedő pedagógusok vissza kell térjenek tanári vagy tanítói állásukba, helyükre ideiglenes vezetőt nevez ki a tanfelügyelőség.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a szóbeli vizsgán a pályázók szakmai önéletrajzát: pedagógiai képesítését, szakmai vagy tudományos tevékenységét, nyelvvizsgáját pontozza a vizsgabizottság, a jelölt legkevesebb 35 pontot kell elérjen ahhoz, hogy a vizsgának ezt a szakaszát teljesítse. A személyes meghallgatáson az igazgatói vagy aligazgatói feladatkörre jelentkezőnek fél óra áll rendelkezésére, hogy bemutassa menedzseri tervét. A múlt héten, hétfőn, kedden és szerdán megtartott interjúkon hat személy nem érte el az átmenéshez szükséges 35 pontot.
A tanfelügyelőség az intézmény honlapján minden vizsganapról kimutatást tesz közzé, ennek alapján a múlt héten a csíkszeredai Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatói tisztségére pályázó László Károlynak, a gyergyóalfalvi Sövér Elek Szakközépiskolából jelentkező Köllő Sándornak, a madéfalvi Zöld Péter Általános Iskola eddigi igazgatójának, Máté Sándornak, az udvarhelyi Marin Preda Iskolából Mănăsoi Stanának nem sikerült a szóbeli vizsgája. A múlt szerdai vizsgán 35 pont alatt értékelte a vizsgáztató bizottság a gyergyószentmiklósi Kós Károly Általános Iskolából Ilyés Etelka és a csíkmindszenti Nagy István Általános Iskolából Kánya László személyes meghallgatását. A versenyvizsgán elbukott, eddig igazgatóként vagy aligazgatóként tevékenykedő pályázók tanári vagy tanítói állásukba kell visszatérjenek.
– Azokban az intézményekben, ahol a versenyvizsgát követően nincs hivatalosan kinevezhető igazgató, egy évre ideiglenesen a tanfelügyelőség vezető tanácsa választ intézményvezetőt, természetesen a munkaközösség javaslatát is figyelembe véve – tudtuk meg Görbe Péter főtanfelügyelőtől.
A főtanfelügyelő nem vetette el annak a lehetőségét sem, hogy tavasszal újabb versenyvizsgát szervez az oktatási minisztérium a fenn­maradt igazgatói és aligazgatói állásokra.
A szóbeli vizsgán ugyanaz a vizsgáztatóbizottság hallgatja meg és pontozza a pályázók szakmai önéletrajzát, mint az írásbelin, vagyis egy tanfelügyelő, a vizsgázó oktatási intézményéből két kolléga, a tanintézményt fenntartó önkormányzat két képviselője. A szóbeli vizsga november 17-ig tart.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek