Műhelytitkok irodalomból

Író-olvasó találkozó. Művészet betűkkel, szavakkal Fotó: László F. Csaba
112

Farsangi felolvasókörútra indult Erdélyben az Erdélyi Magyar Írók Ligája, az E-MIL. Az írószervezet tagjai idén négy városban tartanak felolvasásokat, és állomásuk tegnap – két ízben is – Csíkszereda volt.

Író-olvasó találkozó. Művészet betűkkel, szavakkal Fotó: László F. Csaba

Aranyosgyéres mellett tegnap Csíkszereda volt az E-MIL idei Farsangi felolvasókörútjának kiemelt helyszíne. Borsodi L. László költő-tanár Bálint Tamással, Balázs K. Attilával és Zsidó Ferenccel előbb a csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium dísztermében állt közönség elé.
Az esemény moderátoraként és házigazdájaként Borsodi L. László mutatta be a diákközönségnek írótársait, jelezvén: barátságuk „irodalmi barátság”, majd a vendégségbe érkezett triót faggatta irodalomról, alkotói üzemmódról.
A Baróton született, Székely­keresztúron élő és mérnöknek tanult Balázs K. Attilától így megtudtuk, hogy egyetlen dolgunk „a dobozból kilátni”, vagyis a napi gondjainkon fölülemelkedve bármikor és bárkinek születhet verse – ő például háromgyerekes apaként gyerekzsúr közepén is írt már be verset a telefonjába.
A Székelyudvarhelyen született Bálint Tamás pénzügyi szakemberként lett költő, és bevallotta, hogy kezdetben csupán pályázati pénzdíjakat vadászott műveivel, majd ez alakult át mélyebb önkifejezéssé.
A szintén Székelykeresztúron élő tanár, Zsidó Ferenc ezzel ellentétben csakis „kegyelmi időszakban”, azaz a vakációk alatt működik íróként.
A közönségtalálkozó második felében a szerzők írásaikból olvastak fel. Este a Székelyföld Galériában is megismételték az irodalmi farsangolást.

Gergely Edit

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.