MPP választmányi ülés Gyergyószentmiklóson: A néppárttal való fúziót kezdeményezték

39

Gyergyószentmiklóson tartott választmányi ülésén a két erdélyi magyar jobboldali párt fúziója mellett foglalt állást a Magyar Polgári Párt választmánya. Az ugyancsak csütörtökön tartott küldöttgyűlés elnököt és öttagú elnökséget választott a Hargita megyei szervezet élére.

Atestület az országos elnökséget bízta meg azzal, hogy az egyesülés megvalósíthatóságának részleteiről folytasson tárgyalásokat az Erdélyi Magyar Néppárttal (EMNP). Az ülés résztvevői egyetértettek abban, hogy az erdélyi magyarság számára a két jobboldali párt egyesülése eredményezheti a választás valódi szabadságát, és hogy az összefogás reményt nyújthat azoknak a politikából kiábrándult magyar szavazóknak is, akik régóta távol maradnak az urnáktól az egységes nemzeti érdekképviselet hiányában – áll az MPP közleményében.
Az MPP újra összeült döntéshozó fóruma Bíró Zsolt korábbi elnöknek a pártból való kizárásáról szavazott, továbbá Pethő István választmányi elnök tisztségből való visszahívásával is egyöntetűen egyetértettek a tagok, és új elnököt választottak Helmeczi Tibor, a Bihar megyei szervezet elnökének személyében. Ugyanekkor tartották az MPP Hargita megyei szervezetének küldöttgyűlését; ennek fő napirendi pontja az elnökválasztás volt. A korábban megüresedett megyei elnöki tisztségre egyedüli jelöltként a gyergyószentmiklósi Czink Attila kapott megbízást. Alelnöknek Farkas Csabát választották, az elnökség tagjai Hadnagy Zoltán, Szakál Csaba és Kémenes László lettek. A megyei szervezet etikai bizottságának elnöki tisztségét Sorbán Attila tölti be a továbbiakban.

Boncina-Székely Szidónia

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek