Mozgósít az MPP is

57

Jó ütemben halad a magyar állampolgársági kérelmek iktatása, és a Magyar Polgári Párt (MPP) a jövőben is tesz azért, hogy minél több erdélyi magyar ügyintézését megkönnyítsék. A Minority SafePack aláírásgyűjtésébe is besegít a párt – hangzott el Biró Zsolt, a Magyar Polgári Párt elnökének és Salamon Zoltán megyei elnöknek a tegnapi székelyudvarhelyi sajtótájékoztatóján.

Az MPP a közelgő magyar országgyűlési választások alkalmából – amelyet április 8-án tartanak – segítséget nyújt mindazon honfitársaknak, akik saját maguk nem boldogulnak az internetes választási regisztráció során. Biró Zsolt pártelnök javasolja, hogy legkésőbb március 15-ig ejtsék meg a regisztrációt, s jelezzék, hogy melyik városban, melyik konzulátuson kívánnak élni szavazati jogukkal.
Ugyanakkor felhívták a figyelmet arra is, hogy zajlik a Minority SafePack aláírásgyűjtése is, amelybe az MPP szintén bekapcsolódott. A területi irodák ezt is felvállalják, tájékoztatnak és segítik az online vagy a hagyományos íveken történő aláírást. Idehaza immár összegyűlt a vállalt kvóta, de egyelőre kétséges, hogy április 3-ig mind a hét országból sikerül-e begyűjteni az egymillió támogatót.
Ezután heti egy alkalommal Udvarhelyen tartózkodik majd a pártelnök irodavezetője, a párt Hargita megyei szervezetének elnöke, Salamon Zoltán. Maga Biró Zsolt havonta tart fogadóórát, és az ő megbízásából Balázs Árpád udvarhelyszéki elnök pedig minden hétköznap 11 és 12 óra között áll az érdeklődők rendelkezésére. A fogadóórák helyszíne a Kossuth Lajos utca 20. szám alatti iroda.

Simó Márton

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.