Mozgó vágóhidak létesítésére pályázhatnak

Szoros a határidő

22

Európai vidékfejlesztési alapokból pályázhatnak mozgó, konténer-vágóhidak létesítésére termelői csoportosulások, kis- és középvállalkozók. Hargita megyéből 15, legkésőbb 2019. január 31-ig benyújtott pályázatot fogadnak el. Brassóban már elkészült egy modell – ennek megtekintésében is segítséget nyújt a Hargita Megyei Vidékfejlesztési Igazgatóság.

Helyváltoztatásra alkalmas, konténerben kialakított kisvágóhidak létrehozására pályázhatnak az érdeklődők az Európai Vidékfejlesztési Program (PNDR) 4.2.-es intézkedésének jóvoltából. Szövetkezetek, termelői csoportosulások a projekt értékének 70 százalékát, kis- és középvállalkozók 50 százalékát számoltathatják el a támogatásból: megtérítik az eszközvásárlást, a promóciós költségeket, pályázatírási és engedélyeztetési költségeket. 55 ezertől 100 ezer euróig terjed a támogatás összege, és Hargita megyéből 15 pályázatot fogadhatnak el – tudtuk meg Ábrahám Emmától, a megyei vidékfejlesztési igazgatóság igazgatóhelyettesétől.
Az egyik helyszínről a másikra könnyen szállítható konténer-vágóhidakon naponta három szarvasmarhát, vagy 20 juhot, kecskét vagy sertést vághatnak. Az ivóvíz- és áramellátás, valamint a csatornarendszerhez való hozzáférés (esetleg kétkamrás ülepítő) minimális elvárás a működtetéshez, és elengedhetetlen az állategészségügyi engedély, valamint a HACCP-akkreditálás. A konténer-vágóhidat helyváltoztatáskor újraengedélyezi az állategészségügyi hatóság.
Brassóban megtekinthető az alapszolgáltatásokat ellátó, olcsóbb kivitelezésű, 55 ezer eurós mozgó kisvágóhíd. A modell megismertetésében, a pályázat összeállításában információkkal szolgál a megyei vidékfejlesztési igazgatóság a dgsa@topnet.ro e-mail-címen vagy a 0266–371898-as telefonszámon.

Kovács Hont Imre

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.