Mozgásterápia rászorulóknak

62

Kibővült a Mozgásfejlesztési Rehabilitációs Központ Szé­kely­udvarhelyen. A Villanytelep utca 4. szám alatt található épületben igazi sokszereplős összefogás eredményeként mostantól már rendszeresen járhatnak a mozgássérültek gyógytornára. A szolgáltatásra nagy igény van.

Szakszerű foglalkozás
Szakszerű foglalkozás

A folyamatos mozgásfejlesztést biztosító tevékenységnek otthont adó, újonnan kibővített központ a régi fogászat épületében működik. Mostanra sikerült a polgármesteri hivatal támogatásának, illetve a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság, a Hargita Megyei Mozgássérültek Egyesülete, valamint a Soha ne add fel! egyesület összefogásának és együttműködésének köszönhetően annyira átalakítani, hogy a felnőtt és gyermek mozgássérültek számára rendszeres, ambuláns, azaz nappali komplex rehabilitációs szolgáltatást nyújtson.
A bővítésre azután nyílt lehetőség, hogy az épületből kiköltözött a fogászati rendelő.
Ezt követően tornatermet alakítottak ki, továbbá speciális eszközökkel, gépekkel szerelték fel a központot. Az átalakulást rengeteg vállalkozó, több civilszervezet és önkéntes segítette – mondta Lőrincz Csaba, a Soha ne add fel! egyesület vezetője.
Az itt zajló, személyre szabott gyógytornát azok a mozgássérült gyermekek és felnőttek vehetik igénybe, akik meghatározott periódusonként, pontos klinikai vizsgálatok alapján többnapos komplex rehabilitációs kezelésben részesülnek, de a köztes időszakokban is szükségük lenne folyamatos mozgásterápiára – tudtuk meg Elekes Zoltántól, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Hatóság igazgatójától. A központot ez az intézmény működteti már hosszú évek óta. A polgármesteri hivatal biztosítja az épületet, és a Hargita Megyei Mozgássérültek Egyesületének kérésére még egy gyógytornászt alkalmazott a meglévő kétfős személyzet mellé.
Az átalakított létesítményt Bun­ta Levente polgármester is meglátogatta, és biztosította a működtetőt, illetve a mozgássérültek képviselőit, hogy továbbra is számíthatnak az önkormányzat támogatására.
A mozgásukban akadályozott személyek időpont-egyeztetés alapján heti egy-két alkalommal is részt vehetnek a központban zajló mozgásfejlesztő foglalkozásokon.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.