Mozgalmas hétvégéjük volt a tűzoltóknak Életveszélyes lehet a tarlóégetés

34

Több tűzesethez kellett sietniük a tűzoltóknak: számos esetben a gazdák által meggyújtott tarló és az attól begyúló tőzeg okozta a legnagyobb kellemetlenséget.

Az elmúlt hétvégén Hargita megyében a tűzoltókat tizenhat tarlótűzhöz riasztották, továbbá két esethez, amelyet a kioltatlan parázs okozott, illetve egy felgyulladt autó oltásához siettek ki.
− Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy az ellenőrizetlen tarlótüzek nagyon befolyásolják környezetünket, különböző egyéni javakban tehetnek kárt, illetve néha, sajnos, emberéletet is követelnek. Épp ezért felkérjük az állampolgárokat, hogy találjanak más módot területeik tisztítására – írta közleményében Alina Ciobotaru, a Hargita Megyei Olt Sürgősségi Esetek Felügyelőségének szóvivője.
A tizenhat tarlótűzből nyolc Csík­szeredában, három Maros­hé­ví­zen, kettő Salamáson, egy Gyer­gyó­ditróban, egy Gyergyó­új­fa­lu­ban, valamint egy Csík­szent­mi­há­lyon történt. Összesen körülbelül nyolcvanhek­tárnyi területet taroltak le a lángok.
Szintén az elmúlt hétvégén két nem helyesen kioltott tűzhöz kellett sietniük a tűzoltóknak Szé­kely­udvarhelyen és Gyergyó­szent­miklóson. Nem utolsósorban pedig egy meggyúlt autóhoz is hívták a tűzoltókat Maroshévízen: a tüzet valószínűleg egy hibás, sérült szigeteléssel ellátott kábel rövidzárlata okozta.

Szilágyi Dalma-Orsolya

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek