2020, december 2, szerda.
custom_html_banner1

Hirdetés

Mozgalmas hétvége Udvarhelyszéken

Számos program közül választhatnak ezen a hétvégén is az udvarhelyszékiek: augusztus 2–4. között szervezik meg Székelyvarságon a Málnaszüret Fesztivált, ma és holnap Szej­kefürdőn motoros találkozó, Szé­kely­keresztúron folytatódnak a kistérségi napok, Agyagfalván 4-én falunapot szerveznek, Felsősófalván szombaton és vasárnap tartják a Palacsinta Fesztivált.

Székely kommandó Zsindely­országban című helyismereti vetélkedővel kezdődik ma délután 2 órakor a Málnaszüret Fesztivál Varságon, majd öt órától trollfoci lesz az együvé tartozás jegyében. Este tízkor tábortűz Gegőéknél. Holnap reggel hétkor kaszálókalákára hívják a vállalkozó kedvűeket, kilenctől focibajnokság kezdődik, majd ügyességi vetélkedők, málnás fürdőbomba készítése, déli 1 órától rendkívüli tanácsülés, a felújított régi néptanács épületének átadása. Délután 3 órától bemutatkoznak a zsindelykészítő mesterek. Este Insect- és Bojtorján-koncert, majd DJ Golyó szórakoztatja a jelenlévőket. Vasárnap 11-től szentmise, délben 12-kor köszöntőbeszédet mond Tamás Ernő polgármester, majd kulturális programok, íjász- és tűzoltó-bemutató szerepel a kínálatban.
Felsősófalván holnap zenés ébresztővel toborozzák a versenyzőket a Palacsinta Fesztiválra, 12.30-tól kezdődik a palacsintasütés. A gyerekprogramok között szerepel játékos Kresz-vetélkedő, szombat este a Nyírettyű és a No sugar zenekarok lépnek színpadra, este 11 után következik a Studio Projekt After Party. Vasárnap az ünnepi istentisztelet után ismét lesz palacsintasütés, majd a HalVirág bábszínház előadása, a korondi Székely Sasok dobcsapata következik, lesz zumba, fellép az alsósófalvi énekkar, este pedig a Road of Life és a Bit Boys zenekar zenél.
Az agyagfalvi falunap vasárnap reggel 10 órakor a főzőverseny előkészületeivel kezdődik, majd az istentisztelet után folytatódik a főzőverseny, futballbajnokságot tartanak, az abásfalvi Kelemen cigányzenekar muzsikál, ugyanakkor humoros színpadi produkciókkal szórakoztatják a jelenlévőket. Este a Crisis Band zenél, majd retró utcabál kezdődik DJ TJ-vel.
Ma és holnap szervezik meg a Szejkefürdőn a 28. DAIMLER MC Bikers Partyt. A motoros találkozó péntek délután öt órakor a Patkóból felvonulással kezdődik, majd este nyolckor lép színpadra az AWS (ők képviselték 2018-ban Magyarországot a lisszaboni Eurovíziós Dalfesztiválon), őket követi a színpadon a székelyudvarhelyi Transylvánium. Szombaton napközben Airsoft céllövő verseny, szórakoztató vetélkedők, tombolahúzás lesz, este 8 órától a Palma Hills, a Depresszió és a Shadows zenél.

Nagyálmos Ildikó

Előző cikkVárosnapi sportrendezvények
Következő cikkZabhegyezés

Kapcsolódó cikkek:

14,239RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb