Mozdulj ki, Székelyudvarhely!

Bicikliút kalákából

67

Nagy sikere volt tavaly az Élhető Udvarhely mozgalom jegyében szervezett szabadidős és szabadtéri programoknak, ezért a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA) folytatást ígér. Idén is lesz családi teljesítménytúra, kerékpáros nap, de biciklis túraút is épül Székelyudvarhely határában.

Terepszakasz is épül a bringásoknak. Kalákázókat vár az SZKA Fotó: SZKA / Facebook

Nagy népszerűségnek örvendett az elmúlt évben a Bringázz iskolába néven meghirdetett, középiskolá-
soknak szóló biciklis oktatás, de az első alkalommal megszervezett Udvarhelyi Teljesítménytúra is – a két program több száz udvarhelyszéki diákot és felnőttet, családot vonzott.
Mozduljunk ki! jeligével az SZKA idén is folytatja az aktív, természetközeli kikapcsolódásra biztató programjait. Partnerei között ott találjuk az Erdélyi Kárpát-Egyesület (EKE) Székelyudvarhelyi Osztályát, a Feel Good Sportegyesületet, a Szekler Teker Egyesületet, illetve a Zöld SzékelyFöld Egyesületet, és közösen terepbicikliút építését, újabb családos túrázást és egy kerékpáros esemény szervezését tűzték ki célul.
A tervek szerint a terepbicikliút tulajdonképpen a két éve, a Budvár-Csicser tanösvény mentén kialakított pálya folytatása lesz – tudtuk meg Csáki Rozáliától, az SZKA ügyvezetőjétől. A kb. 1 kilométer hosszú szakasz építését kalákában oldják meg, az első alkalomra a hónap végén (április 27-én) kerül sor, június 29-én pedig az elkészült út felavatásaként nagyszabású biciklis eseményt szerveznek. Az udvarhelyi teljesítménytúrát (uTT) május 4-ére tervezik, főleg a családokat szeretnék megszólítani, és erre április végéig lehet regisztrálni.
A programok az Élhető Udvarhely mozgalom részeként arra is hivatottak, hogy felhívják a közösség figyelmét a természeti értékekre és azok védelmének fontosságára, illetve hogy tájékoztassák a közösséget a fenntartható fejlődési célokról. Mindezt a Lengyel Filantrópia Akadémia támogatja 14 450 dollárral, azzal a feltétellel, hogy a helyi közösség további 7360 dollárt fordít majd a felsorolt tervekre.
Csáki Rozália elmondta, hogy támogatók felajánlásaiból és a teljesítménytúra regisztrációs díjaiból igyekeznek összegyűjteni ez az összeget. A programokért, a pontos időpontokért érdemes követni az SZKA Facebook-oldalát.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek