Mozdulj a Motion-re!

52

Július első hétvégéjén újra neves lemezlovasok diktálják a ritmust a Szejkefürdőn. Július első hétvégéjén második alkalommal dübörög a Motion Fesztivál.

udv_motion fesztival2_foto Motion

Secret Forrest névvel, 2014-ben az oroszhegyi kilátónál debütált az elektronikus tánc­zene-fesztivál, amely tavaly új névvel, Motion, új helyszínen, a Szej­kefürdőn jelentkezett. A péntektől vasárnapig tartó elek­tro-­őrület több mint kétezer látogatót vonzott. Nemcsak szé­kely­ud­var­helyiek buliztak hajnalig, de bukarestiek, kolozsváriak, nagyváradiak, sőt dán és brit fiatalok is rázták a nagyszínpad előtti téren.
A formabontó, és az udvar­helyszéki zenefesztiválok sorában egyedülállónak számító Motion (jelentése mozgás) sikerének kulcsa az öttagú fiatal szervezőcsapat, akik jól ráéreztek arra, hogy a nálunk is nagyon népszerű a techno, house, deep house zenei stílus rajongóit érdemes pár napra összegyűjteni.
A Motion valóban nagy dobás volt: az árak, az európai színvonalú hang- és fénytechnika, a meghívott lemezlovasok nem okoztak csalódást a résztvevőknek. A szervezőket dicséri, hogy sikerült a Szejkére csábítani olyan lemezlovasokat, akiknek nevét nemcsak itthon, de Európában és a tengeren túlon is jegyzik. Az első fesztiválon olyan sztárok pörgették fel a bulizó ifjúságot, mint DJ Optick, Adrian Eftimie, Mihai Popoviciu. A nagyágyúk mellett csíkszeredai, baróti, marosvásárhelyi, kézdivásárhelyi és székelyudvarhelyi DJ-k is keverték a zenét. Az első Motion sikere után nem volt kérdés, hogy lesz-e folytatás. A második elektro-party, amelyet július 1–2. között szerveznek meg a Szejkefürdőn, ismét hatalmas bulit ígér. A fesztiválra hangoló promovideót a szervezők már hónapokkal ezelőtt elkészítették és közzétették a Motion Facebook-oldalán.
Az sem titok, hogy kik lesznek a lemezlovasok, akik felpörgetik a fesztiválozókat. Ismét eljön a Szejkefürdőre DJ Optick és Adrian Eftimie, de keveri a zenét Mano &Azteca, Moonsound, Gully, Amesh, Dirt Fun, Burex is. A fellépők teljes névsora, a jegyekkel kapcsolatos infók megtalálhatók a fesztivál honlapján, a www.motionfestival.ro címen.
Az, hogy sikerül-e másodszor is megmozgatni a rajongókat, még csak tippelhető, de az már biztos, hogy a belépők ára, bár kevéssel többe kerül, mint tavaly, idén is partiképes. A nyitónapon, pénteken 30, szombaton 35 lej a karszalag ára. A fesztivál idejére szóló bérletet 50 lejért lehet megvásárolni.

Lázár Emese

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.