Most már tényleg kezdődik

Síszezon

410

Hargitafürdőn és Gyimesfel­ső­lokon is felkészültek a sípályák a látogatók fogadására, hó­ágyúkat vásároltak, így zavartalan idénykezdésre számíthatnak a sí­sport kedvelői. Har­gi­tafürdőn legkésőbb hétfőn nyitnak, Gyimes­fel­sőlokon pedig már most hétvégén lehet sízni.

Sízés a Csipikén. Legkésőbb hétfőn megnyílnak a hargitafürdői pályák is Fotó: László Rezső

Múlt heti megyei sípálya-körképünkből informá­cióhiány miatt kimaradtak a hargitafürdői, illetve a gyimesi pályák – ezeket pótoljuk most.
Kósa Imre, a hargitafürdői pályákat működtető Csíkcsicsói Közbirtokosság elnöke lapunknak elmondta: Hargitafürdőn javában dolgoznak a hóágyúk, az ünnepekre pedig megnyitják a sípályákat. Idén is fejlesztették a sípályákat: vizet vezettek, hóágyúrendszert építettek. A Kossuth pálya kék ágát ellátták vízvezetékkel és hóágyúkkal, a három különböző nehézségű pálya közül várhatóan a közepesen nehéznek számító piros és a könnyűnek számító kék fog megnyílni. Ezenkívül a Miklós és a Csipike pályákat is használatba vehetik a síelni vágyók. Az ünnepekre feltétlenül szeretnék megnyitni a pályákat, erre legkésőbb december 24-én, hétfőn kerítenek sort. Kérdésünkre Kósa Imre elmondta: ennek az az oka, hogy akkorra érkeznek meg az üdülőtelepülésre a szállóvendégek, ilyenkor általában a Kárpátokon túlról, zömükben moldvai vendégek szoktak érkezni.
Gyimesfelsőlok is készen áll a téli síszezonra, Bodor Áron, a sípályát üzemeletető SkiGyimes vállalkozás tulajdonosa a Hargita Népének elmondta: idén négy új hóágyút vásároltak, és a hétvégén már szeretnék megnyitni a pályát. Kérdésünkre ugyanakkor elmondta: a most frissen leesett – szűk 10 centi vastagságú – hó szinte egyenlő a nullával.
Ezenkívül a bobpálya üzemel mindennap 9 és 21 óra között. Az ország leghosszabb bobpályája iránt folyamatos az érdeklődés, állandóan érkeznek vendégek.
A www.skigyimes.ro oldalon elérhetők a sípálya szolgáltatásai­nak a díjai is. A felnőttjegyek mellett családi és gyerekbérleteket is lehet váltani. Aki csak egy kör erejéig próbálná ki a pályát, az 15 lejért teheti meg, a gyerekjegy ára 12 lej. Egy felnőtt napijegy ára 45 lej, gyerekeknek és családoknak 30 lej. A látogatók ugyanakkor szabadon eldönthetik, hogy napszakokra vagy előre meghatározott felvonásmennyiségre kívánnak előfizetni.

Kiss Előd-Gergely

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek