Mosolyt csaltak a gyerekek arcára: Mikulásjárás Varságon és Oklándon

21

A székelyvarsági Kőrösi Csoma Sándor iskolába és az oklándi speciális iskolába járt a Tegyünk Egymásért Egyesület Mikulása. Nemcsak hátrányos helyzetű gyerekek kaptak édességcsomagot, hanem minden gyerek: százhuszonöt óvodás és iskolás.

Nagyon sok gyereket keresett fel a Mikulás                                                                         Fotó: Csányi Attila

Három hete gyűjti a Mikulás-csomagokat a szé­kely­udvarhelyi Tegyünk Egymásért Egyesület a Bethlen utcai faházikóban, és a tegnap, illetve tegnapelőtt sikerült eljuttatniuk a megfelelő helyre. Csányi Attila, az egyesület vezetője maga is szülők nélkül nőtt fel, így szívén viseli az árvák helyzetét. Az általa vezetett egyesület ezért is tűzte ki céljául, hogy segít a rászorulókon. Az ő kezdeményezésére sokan adakoztak, és ezek a csomagok most megfelelő helyre kerültek.
A székelyvarsági iskolában az összesereglett gyerekeknek az egyesület vezetője azt kívánta, legyenek élelmesek és kitartóak, hiszen ő is ilyen volt egész életében. Amint mondta, nem jelentett különösebb nehézséget az, hogy szülők nélkül nőtt fel, hiszen tudta, ha tudatosan építi fel az életét, később sem érheti baj. Ehhez viszont sok küzdésre van szükség – tanácsolta a gyerekeknek.
A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola tanítónője, Szász Erzsébet azt mondta a gyerekeknek: tanulják meg, hogy mindannyian egyformák vagyunk.
– Minden ember, aki a Földre született, Istennek teremtménye, és nem véletlenül van itt, hanem valamilyen céllal küldték ide. Becsüljétek meg egymást, és nézzetek fel a szülőkre, és azokra a nevelőszülőkre, akik több árva gyerek felnevelését vállalják és megpróbálnak nekik olyan családot és otthont biztosítani, hogy felnőttként ők is boldogulhassanak – fogalmazott a tanítónő, majd háláját fejezte ki az iskola vezetősége nevében az egyesületnek, és biztosította, hogy a közös programoktól sem zárkóznak el a jövőben. A székelyvarsági családi házban Bálint Irén és férje öt gyereket nevel.
Szintén versekkel és énekekkel fogadták a Mikulást az oklándi speciális iskola tanulói.
Székelyvarságon 75 csomagot osztottak ki az önkéntesek az óvodásoknak és iskolásoknak, Oklándon pedig 51 gyereknek sikerült örömet szerezni. Az egyesület köszöni az adományozóknak, hiszen nélkülük nem sikerült volna örömet szerezniük. Az akció folytatódik, karácsonykor újabb ajándékokkal, tartós élelmiszerekkel lepik meg a rászoruló családokat. Az egyesület ezúttal is köszöni a Mikulás-ház tulajdonosának, hogy ingyen rendelkezésre bocsátotta a Bethlen utcai helyszínt.

Nagyálmos Ildikó

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek