Montpellier nyerte a döntőt

Kézilabda Bajnokok Ligája

90

A férfi kézilabda Bajnokok Ligáját a legnagyobb meglepetésre az alsó ágról érkező Montpellier HB nyerte meg. A sikerük teljesen megérdemelt, hiszen a nyolcaddöntőben a Barcelonát, a negyeddöntőben a Flensburgot, az elődöntőben a címvédő Vardart győzték le, hogy a fináléban a Nantes sem tudjon rajtuk kifogni.

Hat góllal legyőzte a Montpellier HB az ugyancsak francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni döntőjében vasárnap. A mezőny legeredményesebb játékosaként a győztes csapatból Ludovic Fabregas és az argentin Diego Simonet, a vesztes fél részéről pedig a macedón Kiril Lazarov is hat gólt dobott. A Nantes magyar válogatott balátlövője, Faluvégi Rudolf vállát decemberben megoperálták, azóta nem lépett pályára. A szezonban tíz BL-meccsen lépett pályára és 28 gólt dobott.
Francia klubcsapat másodszor győzött a BL (illetve korábban BEK) 1956 óta íródó történetében: 2003-ban is a Montpellier nyerte a finálét, akkor a spanyol Pamplonával szemben. Az akkori győzelem viszont nem volt meglepetés, ellenben az ideivel. A Patrice Canayer által irányított csapat akkor csúcson volt, ám fényük megkopott az utóbbi években, köszönhetően a bundabotrányoknak is. Canayer innen is kivezette a csapatot, majd az alsóházból indulva verte végig Európát egy sztároktól mentes kerettel.
A tavalyi döntő két résztvevője ezúttal a bronzmeccsen találkozott: a Paris Saint-Germain egy találattal legyőzte a 2017-es aranyérmes macedón Vardar Szkopjét.
Eredmények: elődöntő: HBC Nantes – Paris Saint-Germain 32–28 (17–14), Montpellier HB – Vardar Szkopje 28–27 (14–11); a 3. helyért: Paris Saint-Germain – Vardar Szkopje 29–28 (14–15); döntő: Montpellier HB – HBC Nantes 32–26 (16–13).

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek