2021, január 21, csütörtök.
custom_html_banner1

Moldován javaslatait törvénybe foglalták

Új Adótörvénykönyvet szavazott meg a képviselőház plénuma a szerdai ülésén – tájékoztatott közleményében Moldován József képviselő. Mint írja, az új jogszabály az RMDSZ-frakció számos javaslatát is tartalmazza.

Moldován József. Adócsökkentést célzó javaslatokat tett
Moldován József. Adócsökkentést célzó javaslatokat tett

[dropcap]A[/dropcap] szerdán elfogadott adótörvénykönyvbe számos, az RMDSZ-frakció által megfogalmazott javaslat is bekerült, köztük több módosító indítványt Moldován József terjesztett – derül ki a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményből. A dokumentum szerint ezek pozitív hatással lehetnek a lakosság számára. A képviselő jelezte, e módosítások egy része lakossági panasz mentén fogalmazódott meg. Mint írja, „az elmúlt hónapok során hosszú konzultációkat folytattunk mind a kollégákkal, mind pedig a szakbizottsági üléseken, majd az érdemi vitákat követően olyan javaslatok kaphattak helyet az új Adótörvénykönyvben, mint az, hogy a nyugdíjasok is rendelkezhessenek a saját jövedelemadójuk két százalékával” – emelte ki Moldován. Hozzátette, ez a javaslat is egy korábbi fogadóórára érkező lakos észrevétele kapcsán merült fel, és időbe telt a változtatást kivitelezni. Véleménye szerint mindez azt bizonyítja, amennyiben létezik kommunikáció a képviselet és a lakosság között, történhetnek érdembeli pozitív változások. A képviselő kiemelte a turisztikai célokat szolgáló épületekre vonatkozó kezdeményezését: „Sikerült belefoglalni azt is, hogy a turisztikai egységek a szezonon kívüli időszakokban 50 százalékkal kevesebb adót fizessenek, ami hatalmas segítség lehet nyári időszakban a hegyvidéki, síző időszakban termelő, de akár a tengerparti üdülőtelepek számára a téli hónapokban.”
A dokumentum kiemeli: kidolgoztak egy olyan javaslatot is, amely a nagycsaládoknak jelent segítséget, ennek értelmében kevesebb adót kell fizessenek azok a személyek, akiknek családtagjai között olyanok is vannak, akiknek a jövedelme nem haladja meg a 300 lejt. Az adókedvezményt mostantól mindkét szülő igényelheti. Nem sikerült viszont elfogadtatni a műemlékek felújítására vonatkozó , és a közüzemi szolgáltatások áfájának csökkentését célzó javaslatokat – jegyzi meg tájékoztatójában Moldován József parlamenti képviselő.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,337RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb