MOL Ligából az NHL-be

74

Az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Minnesota Wild leigazolta a MOL ligás Debreceni HK kapusát, Vay Ádámot – tette közzé szerdán este az NHL-ben érdekelt alakulat hivatalos honlapján. A 22 esztendős Vay hatalmas lehetőség előtt áll. A Minnesota Wild a világbajnokságon nyújtott teljesítményére figyelt fel.

Leigazolta az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Minnesota Wild Vay Ádámot. A St. Paul-i klub szerdán este a honlapján közölte, hogy kétéves szerződést kötött a 22 esztendős válogatott kapussal. Mivel a magyar kapus nem az amatőröknek rendezett választáson (drafton) kelt el, ezért úgynevezett szabadügynökként került az NHL-es klubhoz. A szerződést az újoncokra vonatkozó feltételekkel kötötték, azaz a Minnesota tartalékcsapatához is kerülhet. Vay Ádám az MTI-nek elmondta: a vb alatt keresték meg őt és menedzserét e-mailen a Minnesota illetékesei, és az ügyeket már a menedzser intézte. A 196 centiméter magas kapus a világbajnokságon hívta fel magára a figyelmet, Kanada, Finnország és az Egyesült Államok ellen is remekelt, a lövések 91,1 százalékát hatástalanította. Vay az előző idényben, a MOL Ligában a Debrecenben játszott, és a szezon legjobbjának választották. Ezt megelőzően szerepelt már a tengerentúlon, az Egyesült Államokban, ahol a nyugati államok hokiligájában (WSHL) érdekelt El Paso Rhinosban két szezont húzott le.

Mozgás Brassóban
Emilian Cernica, a Brassói Co­rona jégkorongcsapatának vezetője a mytex.ro oldal érdeklődésére több játékos hosszabbítását, illetve érkezését jelentette be. A oldalnak nyilatkozva megemlítette, hogy szerződést hosszabbítottak Tőke Zoltánnal, Bíró Mátyással, Bíró Gergővel, illetve Bíró Ottóval, továbbá újonnan leigazolták Bors Hubát (Sportklub) és Csíki Zoltánt (Debrecen). A két új igazolás mellé még egy hazai hátvédet keresnek, illetve azt is kijelentette, hogy a soron következő idénytől légiósokkal töltik fel a keretet. A csapat irányítását külföldi szakemberre bízzák, míg Keresztes Ottó másodedzői minőségben marad.

Tárgyalások Moszkvában
Tegnap elkezdődött és vasárnap ér véget Moszkvában a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) szokásos évi kongresszusa. A napokban eldöntik, hogy a különböző korosztályos világbajnokságokat hol fogják rendezni. A hazai jégkorong szempontjából továbbá fontos döntések születhetnek. A magyar szövetség tájékoztatása szerint ugyanis ekkor ülnek le a román szövetség vezetőségével megtárgyalni a 2016/2017-es MOL Liga-idényt, illetve annak feltételrendszerét. A soron következő idényre két új csapat adta be hivatalosan benevezését: a román bajnok Galaci Dunărea, illetve egy szerb válogatottat jelentő belgrádi csapat.

Miskolc is marad a MOL Ligában
A szlovák Extraliga csapatai 5–4 arányban leszavazták a DVTK Jegesmedvék jelentkezését, így a miskolci csapat a 2016/17-es szezonban kizárólag a MOL Ligában szerepel – áll a jegkorongblog.hu tájékoztatásában, amelyet a klub sajtótájékoztatója után közölt. Egri Gergely csapatmenedzser elmondta, hogy mindez egy szerda délutáni ligaülésen dőlt el. Most le kell ülnünk – tette hozzá –, higgadtan végig kell gondolnunk, mit rontottunk el, de már az is óriási eredmény, hogy egy hokióriás országban rólunk beszéltek, és esélyünk volt a bejutásra. A csapatmenedzser kitért arra, hogy a ligavezetők szerint is kitűnő pályázatot készítettek, amely mind sportszakmailag, mind gazdaságilag nagyon erős volt. Az elmúlt hónapokban folyamatosan kapcsolatban álltak a klubvezetőkkel is, és nagyon sokáig úgy tűnt, meglesz a kellő szavazatszám, ám valami mégis megváltozott az utolsó pillanatban. Az már egy intő jel volt, hogy egy korábbi szavazáson a lengyel Katowice kiesett, és ez a tény gyengítette a miskolci pályázatot is.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek