2021, január 20, szerda.
custom_html_banner1

MOL Liga: rajt szeptember 11-én

Elkészült a jégkorong MOL Liga soron következő idényének versenynaptára. Ezek szerint a sorozat szeptember 11-én rajtol. A HSC Csíkszereda Székesfe­hér­váron kezd. Első hazai mérkőzésére szeptember 19-én ke­rülne sor. Mindez viszont módo­sulhat, amennyiben a Galaci Du­nă­reát felveszik.

Újonc ellen kezd a HSC Fotó: Pál Zoltán
Újonc ellen kezd a HSC Fotó: Pál Zoltán

[dropcap]A[/dropcap]z első körös tervek szerint a jégkorong MOL Liga 2015–2016-os idénye szeptember 11-én indul, amikor a címvédő Miskolci Je­ges­medvék a Ferencvárossal játszik. Kevesebb, mint két hónap múlva, szeptember 11-én, pénteken kezdődik a MOL Liga új idénye kilenc csapattal. A nyitófordulóban a címvédő, magyar bajnok és kupagyőztes Mis­kolci Jegesmedvék a Ferencvárossal játszik majd otthon, az újonc Fehérvár AV19 a HSC Csík­szereda ellen kezd majd, a MAC Budapest pedig Debrecenbe utazik. A negyedik mérkőzés a Dunaújvárosi Acélbikák és a Corona Braşov összecsapása lesz. Az első szabadnapos az Újpest. A MAC első hazai mérkőzésére szeptember 14-én kerül sor a Tüskecsarnokban, a HSC Csík­szereda ellen.
A HSC Csíkszereda a szokásoknak megfelelően idegenben kezdi el az idényt. Szeptember 11-én Székesfehérváron, másnap Budapesten az Újpest vendégeként, míg 14-én a Budapesti MAC ellen lépne pályára. Első hazai mérkőzését szeptember 19-én játszaná, amikor a MAC Budapestet fogadná. Az első erdélyi rangadóra szeptember 22-én kerül sor, amikor a csíki együttes Brassóba utazik. Szeptemberben további két meccset játszana a HSC: 25-én a címvédő Miskolci Jegesmedvék, míg másnap a Debreceni HK látogat Csíkszeredába.
Az alapszakasz, amelyben 3 oda-vissza kört rendeznek, január 30-án ér véget. Így minden csapat legalább 48 mérkőzést játszik majd az új bajnoki szezonban, tehát összesen 216 mérkőzést követően alakul ki a továbbjutók mezőnye. A rájátszásba 6 csapat jut, a negyeddöntőben az alapszakasz 3. helyezett játszik az alapszakasz 6. helyezettjével, a másik párban a 4. és az 5. helyezettek játszanak. Ez a csata két nyert meccsig tart majd. Az elődöntők 3, a döntő 4 nyert meccsig tart. A bajnokavatás tervezett legkésőbbi időpontja március 19.
A feltüntetett menetrend jelenleg kilenc csapatra vonatkozik. A Román Jégkorongszövetség kérését, miszerint további romániai csapat is csatlakozna a bajnoksághoz, az MJSZ elnöksége a napokban tárgyalja, amelynek eredményeképpen a bajnokság kiírása módosulhat.

Döntések előtt a ligák
Ma újfent ülésezik a MOL Liga vezetősége, illetve a csapatok. Vélhetően újból terítékre kerül a Galaci Dunărea ligához való csatlakozása. Ám a végső szót a két szövetség közti megállapodás után mondják ki.
Holnap közgyűlést tartanak a Román Jégkorong Szövetségnél is. A legnagyobb horderejű döntés arra fog vonatkozni, hogy megválasztják a Szövetségi Büró kilenc új tagját, illetve a két elnököt.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,320RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb