2021, január 17, vasárnap.

MOL – húsz sikeres év Romániában… és a történet folytatódik

Egy ismert közmondás szerint a leghosszabb út is az első lépéssel kezdődik. A MOL Románia húsz éve tette meg ezt az első lépést – mára pedig a romániai sofőrök, és nem csak ők, jól ismerik a MOL töltőállomásokat, amelyeket az ország főútvonalain és városaiban találhatnak meg.

Hargita Nepe 100x200mm_hu

A MOL Románia első töltőállomása 1995-ben, a Bihar megyei Nagyszalontán nyílt meg. Az akkori Románia nagyon sokban különbözött attól az országtól, amelyben most élünk. Még nem volt a NATO és az Európai Unió tagja, jelentős gazdasági reformok várattak magukra, az infláció 1990 után az évi 200 százalékot is meghaladta, az elöregedett gépjármű-park és infrastruktúra pedig jelentősen lemaradt az európai szinthez képest. A MOL csoport 1993-ban, a regionális terjeszkedés elindításakor hozta meg döntését a romániai befektetésről. A több mint 40 országban tevékenykedő, integrált és független multinacionális olaj- és gázipari vállalat, a MOL csoport tagjaként, a MOL Románia az üzemanyag-értékesítés mellett összetett üzemanyagkártya-szolgáltatásokkal lépett piacra, portfólióját pedig folyamatosan bővítette kiváló minőségű termékekkel, mint a kenőanyagok, bitumen vagy petrolkémiai termékek.
Húsz évvel az első benzinkút megnyitása után a MOL Románia töltőállomás-hálózata immár közel 200 egységet számlál, amelyet az idén további 12 kúttal bővít. A vállalat közép- és hosszú távú növekedési stratégiája egyszerre követte a belső növekedést és a töltőállomás-hálózatok felvásárlását; a legutóbbi tranzakció az idei év elején történt.
A romániai gazdasággal párhuzamosan fejlődve (és amelynek növekedéséhez maga is hozzájárult) a vállalat eddig több mint 200 millió eurót fektetett be az országban és több mint 1,8 milliárd euró adóval járult hozzá az állami költségvetéshez. A töltőállomásokon dolgozók száma meghaladja a 2100-at, és a MOL Románia több mint 200 személyt alkalmaz. A vállalat két üzemanyag-terminált működtet, a Bihar megyei Mezőtelegden, valamint a dunai folyami szállításhoz hozzáférést biztosító Giurgiuban.
A vállalat több területen – például a jogi személyeknek szánt üzemanyagkártyák vagy a MultiBonus hűségprogram – is úttörő szerepet játszott. 2002-ben, amikor csupán 39 töltőállomással rendelkezett, a MOL Románia a banki hitelkártyák mintájára vágott bele az országban akkor még ritkaságnak számító üzemanyagkártya-rendszer kifejlesztésébe. Az első kártyák a nemzetközi szinten elfogadott MOL Gold és az országos hálózatban használt MOL Silver voltak. Jelenleg a MOL üzemanyagkártyák a Virtuális Kártyaközponthoz való hozzáférés révén lehetővé teszik az ügyletek valós idejű nyomon követését és számos egyéb hozzáadott-értékkel bíró szolgáltatást, mint a határokon kívüli tankolás, az áfa és az uniós útdíjak visszaigénylése, GPS-szolgáltatások, közúti segélyszolgáltatások, ingyenes mobiltelefonos alkalmazás, útdíj-kalkulátor. Emellett több mint egymillió romániai személy rendelkezik MultiBonus-hűségkártyával, amely a MOL-kutaknál történő vásárlások alkalmával lehetővé teszi a pontgyűjtést, majd ezek beváltását a speciális katalógusok termékeire vagy a töltőállomások bizonyos szolgáltatásaira.
A MOL Románia hisz a román piacban és az abban rejlő hosszú távú lehetőségekben, ezért is honosította meg az európai kiskereskedelem lévő legújabb elképzeléseket és tendenciákat. A legfrissebb újítás a töltőállomások üzleteinek új koncepcióját képviselő Fresh Corner, amelyet a MOL csoport öt romániai és további 23, a régióban található benzinkútnál vezet be. A Fresh Corner jóval nagyobb figyelmet szentel a friss élelmiszereknek, az otthoni bevásárlásoknak és a frissen elkészített kávéválasztéknak. Először fordul elő, hogy egy töltőállomás-hálózat kínálatában tejtermékek, sajtok, felvágottak, friss gyümölcsök és egyéb fogyasztási termékek szerepeljenek, versenyképes árakon.
A cég több, a helyi közösségeknek szánt társadalmi szerepvállalási programot indított el. Ilyen a tíz éve kezdett Zöldövezet amely városi zöldövezetek létrehozását és a természetvédelmi területek népszerűsítését támogatja, a fiatal sportolókat és művésztehetségeket támogató Segíthetek?, a krónikus betegségekkel küszködő vagy súlyos betegségekből lábadozó gyerekek érzelmi terápiáját elősegítő egyesületeknek és szervezeteknek szánt MOL Gyermekgyógyító program, valamint a Mentor-díj, amely révén a MOL Románia évente tíz kiváló tanárt és edzőt jutalmaz meg.
Az első lépés húsz éve történt meg, és a MOL Románia a munkatársakkal, a partnerekkel, az ügyfelekkel és a helyi közösségekkel együtt tovább folytatja a megkezdett utat.

Kapcsolódó cikkek:

14,313RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb