Módszertani képzés

Módszertani képzés. A Katolikus Magyar Bibliatársulat Hogyan olvassuk a Szentírást? címmel módszertani képzést tart március 3–5. között Csíksomlyón a Jakab Antal Tanulmányi Házban. Egyéni és csoportos szentírásolvasáshoz érdekes, élményszerű módszereket mutatnak be, és egy-egy szentírási rész közös feldolgozásával el is sajátítják a jelenlevők.

Keresztúti ájtatosság. Holnap 17 órától keresztúti ájtatosságot tartanak a szejkefürdői Ugron-kápolna felé vezető Székely Kálvárián. Várják a székelyudvarhelyieket és környékbelieket, akik családjainkért felajánlanak egy keresztútjárásnyi időt és imát. Időjárástól függetlenül minden alkalommal megtartják a szabadtéri ájtatosságot – ajánlatos ennek megfelelő lábbelit és öltözéket viselni.

Elsőszombat. A csíksomlyói kegytemplomban március 4-én, elsőszombaton a szentmise 18 órakor kezdődik. Ezt megelőzően, 17 órától az engesztelő imaórát a gelencei hívek végzik. A szentmise után szintén ők vezetik a rózsafüzér imádkozását és ők viszik a Szűzanya kegyszobrának a másolatát a templom előtti téren. Mindazok, akik nem tudnak elzarándokolni a kegyhelyre, a szentmisébe bekapcsolódhatnak a csiksomlyo.ro honlapon követhető élő közvetítés révén vagy az erdélyi Mária Rádió hullámhosszán.

Nagyböjti triduum. Március 7–9. között a 18 órától kezdődő szentmisék keretében nagyböjti triduumot tartanak a csíksomlyói kegytemplomban. A lelkigyakorlatos estek elmélkedéseit Gegő Julianus OFM vezeti.

A józanság ideje. A Gyulafehérvári Caritas Ki-Út konzultációs programja és a magyarországi Katolikus Alkoholistamentő Szolgálat március 9–12. között lelkigyakorlatos programot szervez szenvedélybetegeknek és hozzátartozóiknak A józanság ideje címmel Csíksomlyón, a Szent István Gyermekvédelmi Központban. A lelkigyakorlatra bárki jelentkezhet, akinek életében jelen van a függőség, akár hozzátartozóként is, de szeretne kiutat találni, megszabadulni a szenvedélybetegségtől. Jelentkezni március 7-én déli 12 óráig lehet Mezei Hajnalnál a 0737–300980-as telefonszámon, vagy a hajnal.mezei@caritas-ab.ro e-mail-címen.

Kapcsolódó cikkek:

14,241RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Decemberi első műsorunk igazi meglepetés finomságokkal készült: készítsünk gom…

Decemberi első műsorunk igazi meglepetés finomságokkal készült: készítsünk gombóc levest jó sok tormával, töltsünk kolbászt újszékelyi módra. Ha kíváncsi rá, hogy mi a lecsi-pecsi,...