Modellezők találkozója

37

Május 28–29-én negyedik alkalommal szervezte meg a Csíki Gyermekek Egyesület és a csíkszeredai Gyermekek Háza, a Communitas Alapítvány és a Hargita Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság támogatásával a Gyer­meknapi modellező találkozót és versenyt.
A szombati repülőmodellező találkozón csíkszeredai, csík­karcfalvi, kézdivásárhelyi gyerekek vettek részt műhelymunkán, ahol depron siklószárnyat készítettek, majd ezekkel versenyeztek. Néhány gyerek, aki nézőként ment ki a rendezvényre, örömmel és lelkesedéssel kapcsolódott be a munkába, számukra ez lehetőség volt arra, hogy bepillantást nyerjenek egy érdekes, izgalmas világba. A verseny két kategóriában zajlott: időtartam-reptetés és célsiklatás. Minden gyermek oklevéllel, a legjobbak díjakkal, ajándékokkal térhettek haza, amit a Csíki Gyermekek Egyesület és a HRC Pilot Egyesület ajánlott fel.
Az autómodellezők versenye vasárnap zajlott a központi parkban. 14 gyerek nevezett be, mindenki a saját elektromos terepmodelljével. Két kategóriában mérkőztek meg a versenyzők, 1/10 Buggy és 1/10 Truck. A buggy kategóriában nagy volt a harc, a két 5 perces selejtező futam után 8 gyerek került be a döntőbe. A verseny nyertese Nagy Mátyás, második Fodor Gellért, harmadik helyen Kristó Előd végzett. A Truck kategóriát László Gábor nyerte, második Kiss Hunor lett. A nyertesek pólót és egy-egy vásárlási utalványt kaptak a Csíki Gyerekek Egyesület jóvoltából, amit a partner Fxmodells modellező szaküzletben válthatnak be. A verseny után több mint harminc érdeklődő 6–15 éves gyerek próbálta ki tapasztalt pilóták segítségével egy versenymodell irányítását. Köszönjük a támogatást a Gyermelyi és a Set Prod Com Kft.-nek!

Kis János. Gyermekek Háza, Csíkszereda

Fotó: Kristó Róbert
Fotó: Kristó Róbert
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek